Η Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης συνεχίζει με επιτυχία τα σεμινάρια

promo safe driving_σχολή ασφαλούς οδήγησηςΜε επιτυχία υλοποιείται η εκπαίδευση της Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης,  στο πλαίσιο της πράξης ¨PROMO– SAFEDRIVING¨ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Στο πλαίσιο της πράξης  με τίτλο «Προώθηση της ασφαλούς Κυκλοφοριακής Συνείδησης σε Τοπικό Επίπεδο στη Διασυνοριακή Περιοχή Ελλάδας – Βουλγαρίας», και ακρωνύμιο PROMO SAFE DRIVING, ο Δήμος Σερρών υλοποιεί μέχρι σήμερα το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης των ενδιαφερομένων, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης, που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις τουΑυτοκινητοδρομίου Σερρών.

Συγκεκριμένα, για την παρακολούθηση του νέου (3ου κατά σειρά) κύκλου σεμιναρίων στην Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ένας σημαντικός αριθμός συμμετεχόντων, από διάφορους φορείς της περιοχής, όπως το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, το Εργατικό Κέντρο Σερρών, το Σωματείο Οδηγών Φορτηγών, το Δασαρχείο Σερρών, ο Δήμος Σερρών, η ΔΕΔΔΗΕ, τα ΕΛΤΑ, το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ Ν. Σερρών κ.ά. Έχουν ήδη οριστεί οι ακριβείς ημερομηνίες των εισηγήσεων, η θεματολογία (που περιλαμβάνει 8 θεματικές ενότητες) και τα τμήματα που θα λειτουργήσουν. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει τόσο Θεωρητική Κατάρτιση (διαλέξεις), όσο και Πρακτική Άσκηση (Προσομοιωτής Οδήγησης). Τα σεμινάρια ξεκινούν τη Δευτέρα 25/02/2013 και θα έχουν διάρκεια 2 εβδομάδων.

Την 1η εβδομάδα, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, θα λειτουργήσουν Τμήματα Θεωρητικής Κατάρτισης (καθημερινά ένα πρωινό τμήμα (9.00 – 13.00) και ένα απογευματινό (14.00 – 18.00)). Την Πέμπτη και την Παρασκευή από το πρωί έως και το απόγευμα θα λάβει χώρα η πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων στον Προσομοιωτή Οδήγησης, στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών.

Την 2η εβδομάδα, Δευτέρα και Τρίτη θα λειτουργήσουν Τμήματα Θεωρητικής Κατάρτισης (καθημερινά ένα πρωινό τμήμα (9.00 – 13.00) και ένα απογευματινό (14.00 – 18.00)). Από την Τετάρτη και έως την Παρασκευή θα λάβει χώρα η πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων στον Προσομοιωτή Οδήγησης, στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών.

Όσον αφορά στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών της Β/Βάθμιας, ο Δήμος Σερρών βρίσκεται σε φάση προγραμματισμού. Παράλληλα, ο Δήμος Σερρών θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα σχετικά με το ενημερωτικό υλικό από τις διαλέξεις στους εκπαιδευτικούς της Α/Βάθμιας, για τη λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Advertisements