Η στρατηγική του Καραμανλή τζούνιορ για να καλύψει το χαμένο έδαφος

Η στρατηγική του Καραμανλή τζούνιορ για να καλύψει το χαμένο έδαφος

Στο επίκεντρο των ΜΜΕ για ακόμη μια φορά ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής. Αυτή τη φορά στον ιστοτόπο του ysterografa.gr άρθρο του Κυριάκου Σαμαρά αναλύει τη στρατηγική του σερραίου πολιτικού στα τεκτενόμενα στη Νέα Δημοκρατία.

Ο Κώστας Καραμανλής τζούνιορ, είναι ένα από τα στελέχη της νεώτερης γενιάς της Κεντροδεξιάς, στους οποίους εκ των πραγμάτων στρέφεται η προσοχή, στη νέα πολιτική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στη Νέα Δημοκρατία, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της.

Ο βουλευτής Σερρών και ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή… άργησε να πάρει μπροστά, σε κεντρικό επίπεδο, επιλέγοντας μετά την εκλογή του τον Ιανουάριο του 2015, μια περισσότερο προσεκτική στρατηγική, και αποφεύγοντας τις πολλές δημόσιες παρεμβάσεις και την υπερέκθεση.

Η στρατηγική αυτή άρχισε να αλλάζει μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου, πήρε περισσότερο ξεκάθαρη μορφή μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, και μετά την επικράτηση του άξονα Μητσοτάκη-Σαμαρά στις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου, έχει περάσει πλέον στο επόμενο επίπεδο.

Ως αρμόδιος Τομεάρχης Υποδομών, ο Κώστας Καραμανλής τζούνιορ έχει έντονη δημόσια παρουσία, με ερωτήσεις και κοινοβουλευτικό έλεγχο προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και δείχνει να επιχειρεί να κερδίσει το “χαμένο έδαφος” των πρώτων μηνών της χαμηλών τόνων παρουσίας του στη Βουλή.

Έχει εμπλουτίσει το επιτελείο του με στελέχη και συνεργάτες που στο παρελθόν βρέθηκαν στο πλευρό άλλων σημαντικών παραγόντων της Κεντροδεξιάς, και μάλιστα από όλες τις τάσεις, και σε πολλούς η περίπτωσή του θυμίζει τον… Κυριάκο Μητσοτάκη δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά.

Ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε χαράξει διαφορετική πορεία από εκείνη της Ντόρας Μπακογιάννη μετά τις εσωκομματικές εκλογές του 2009. Στήριξε τον Αντώνη Σαμαρά, έγινε κορυφαίος υπουργός του, υπερασπίστηκε το έργο της περιόδου 2012-2015, και μετά την πτώση από την εξουσία, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Συγγρού πλέον, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο να μην υπάρξει αλλαγή ηγεσίας, όπως ζητούσε τότε η καραμανλική πτέρυγα αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η έξυπνη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη τον έφερε τελικά στο σημείο να κερδίσει τη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, με τη στήριξη του Αντώνη Σαμαρά, και το παράδειγμά του θα ήθελαν αρκετοί στον χώρο της Κεντροδεξιάς να το ακολουθήσουν για το δικό τους μέλλον.

Ο Κώστας Καραμανλής τζούνιορ από την πλευρά του, επιδιώκει μια καλύτερη επανατοποθέτηση στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, με δεδομένο ότι το καραμανλικό στρατόπεδο εκφράζεται σήμερα πρωτίστως δια της Όλγας Κεφαλογιάννη, και δευτερευόντως δια του Νίκου Δένδια.

Κερδίζοντας λοιπόν έδαφος, ο βουλευτής Σερρών αυξάνει την επιρροή του, και βρίσκεται εναρμονισμένος με την ηγεσία Μητσοτάκη, τον οποίο οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ήδη ως νικητή των επόμενων βουλευτικών εκλογών, και διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγη: ysterografa.gr