«Η συμβολή και η δράση του ΚΚΕ στην περιοχή των Σερρών»

«Η συμβολή και η δράση του ΚΚΕ στην περιοχή των Σερρών»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (3/11) το απόγευμα η εκδήλωση της ΤΟ Σερρών του ΚΚΕ με θέμα: «Η συμβολή και η δράση του ΚΚΕ στην περιοχή των Σερρών».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον γραμματέα της ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ, Κώστα Ιντζέ (διαβάστε εδώ τον χαιρετισμό).

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης την έκανε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του τόνισε:

«Υποδεχόμαστε το νέο αιώνα έχοντας βαθιά στο μυαλό και την καρδιά μας, όχι μόνο την Ιστορία, το ηρωικό παρελθόν, αλλά κυρίως, την αυριανή Ελλάδα της εργατικής εξουσίας. Τη νέα κοινωνία του σοσιαλισμού, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η πόλη των Σερρών, έχει τη δική της ξεχωριστή συμβολή στην 100χρονη Ιστορία του Κόμματός μας. Από από τα πρώτα του βήματα το 1918, το νεαρό Κομμουνιστικό Κόμμα και εδώ στις Σέρρες με την πρωτοπόρα δράση των μελών και στελεχών του, βάζει τη σφραγίδα του στη δημιουργία του εργατικού κινήματος.

Πρωτοστατεί στην οργάνωση και καθοδήγηση των αγώνων των εργαζομένων των λιγνιτωρύχων, των καπνεργατών στις δεκαετίες του ’20 και του ’30. Τα χρόνια που ακολουθούν με την οργάνωση του ΕΑΜ στην περιοχή, τις αντάρτικες ομάδες του ΕΛΑΣ, το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.

Οι αλύγιστοι της ταξικής πάλης και εδώ στις Σέρρες, έγραψαν τις δικές τους ηρωικές σελίδες.

Από αυτές τις ηρωικές σελίδες της συναρπαστικής ιστορίας του ΚΚΕ έχουν πολλά να διδαχθούν όχι μόνο οι νέες γενιές κομμουνιστών, αλλά και κάθε εργαζόμενος, κάθε αγωνιστής, κάθε προοδευτικός άνθρωπος που προβληματίζεται για το παρόν και το μέλλον. Γιατί αυτή η ιστορία είναι συνυφασμένη με την ιστορία του λαού μας, του τόπου μας».

 (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία)

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε έκδοση της ΤΕ Σερρών, για την δράση του ΚΚΕ στην περιοχή των Σερρών από το 1918 έως και σήμερα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συγκινητικό μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στη δράση των λιγνιτωρύχων και καπνεργατών της περιοχής στην δεκαετία του ’30.

πηγη: 902.gr