«Η Συμβολή του Τεχνικού Κόσμου στην πόλη των Σερρών»

Μηχανικοι-100χρ-2Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, χθές 1η  Ιουλίου  2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΕΔΗΣ, η τιμητική συνεδριακή εσπερίδα της Ν.Ε. ΤΕΕ Σερρών με τίτλο ««Η Συμβολή του Τεχνικού Κόσμου στην πόλη των Σερρών». Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών κ. Μωυσιάδης Ιωάννης, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αγγελίδης Πέτρος. Επίσημοι προσκεκλημένοι, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Σπίρτζης Χρήστος και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Κονακλίδης Αναστάσιος μίλησαν για τις πρωτοβουλίες, τις προτάσεις, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Οι ομιλητές και ομιλήτριες της εκδήλωσης παρουσίασαν θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος όπως «Οι μηχανικοί της μεσοπολεμικής και μεταπολεμικής ανοικοδόμησης των Σερρών» (Δρ. Λίλα Θεοδωρίδου-Σωτηρίου, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Αν. Καθηγήτρια ΤΕΙ Σερρών), «Η Συμβολή των Μηχ/γων-Ηλ/γων Μηχ/κων στην ανάπτυξη του Νομού Σερρών» (Αργυρίου Κώστας, Πρόεδρος Συλ/γου Μηχ/γων-Ηλ/γων Μηχ/κων Σερρών και Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος ΠΕΔΜΕΔΕ Σερρών), «Οι πρώτες Γυναίκες Μηχανικοί» (Δρ.Μπέτυ Ρούνη, ΜΜ-ΕΜΠ, Πρόεδρος Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών-ΕΔΕΜ), «Η Ελληνική Ιστορία και η Επιστήμη είναι έννοιες συνυφασμένες» (Χριστίνα Καρεμπίδου, Πολιτικός Μηχανικός, Πρόεδρος Συλλόγου ΠΜ Σερρών), «Η Μηχανικοι-100χρ-1Συλλογικότητα του Τεχνικού Κόσμου, Ο ρόλος του στους αγώνες της πόλης και στην περίοδο της κρίσης» (Δρ. Αικατερίνη Πουστουρλή,  Μηχανικός Παραγωγής, Αν.Γεν.Γρ. ΠΣΜΠΔ, Μέλος ΔΣ ΝΕ ΤΕΕ Σερρών).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με Τιμητική Αναφορά στους πρώτους Σερραίους Μηχανικούς και τις τοποθετήσεις των επίσημων προσκεκλημένων συναδέλφων κ.Χασαπίδου Ελευθερίας (Αρχιτέκτων Μηχανικού) και κ.Σγουρού Κωνσταντίνου (Πολιτικού Μηχανικού). Η εσπερίδα έκλεισε με ιδιαίτερη συγκίνηση για όλους και δέσμευση για εδραίωση και καθιέρωση ανάλογων δραστηριοτήτων.

Οι Μηχανικοί των Σερρών μέσω της χθεσινής εκδήλωσης έστειλαν ένα ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα: “Όλοι ΜΑΖΙ οι Μηχανικοί (ειδικότητες) μπορούμε Καλύτερα!”