Η τελετή λήξης της 12ης Μαθητιάδας στο Δήμο Σερρών

Το Ραντεβού στην Πρώτη Σερρών των μαθητών  της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια, που θα συμμετάσχουν στην 12η (ΙΒ’) Μαθητιάδα  είναι στις 15-19 Απριλίου 2016

Με την συμμετοχή μαθητών από 24 σχολεία από την μητροπολιτική Ελλάδα και τον απόδημο Ελληνισμό, ξεκινούν σήμερα στις 8 μ.μ. στην Πρώτη οι εκδηλώσεις αθλητισμού και πολιτισμού της 12ης Μαθητιάδας.

Για 5 ημέρες οι μαθητές γυμνασίων με βασικό σύνθημα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» παρακινούνται ώστε να ‘παιδευτούν’ στις αρχές του εὖ ἀγωνίζεσθαι και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετέχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής και όχι μόνο ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία! Η τελετή λήξης, όπως και τα αγωνίσματα του υγρού στίβου θα διεξαχθούν στην πόλη των Σερρών.

μαθητιάδα-2016-nΗ μεγάλη αθλητική και πολιτιστική διοργάνωση που ενώνει την ελληνική μαθητιώσα νεολαία από κάθε γωνιά της πατρίδας μας αλλά και από όλο τον κόσμο, από τον Σεπτέμβριο του 2009 αποτελεί και νομοθετημένο θεσμό του Ελληνικού κράτους.

Η Μαθητιάδα ως το μοναδικό ίσως κληροδότημα της γνωστής «άϋλης κληρονομιάς των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004» σκοπό έχει να μεταλαμπαδεύσει με βιωματικό τρόπο σε κάθε ελληνόπουλο απανταχού της γης τις πανανθρώπινες αξίες που γέννησε ο ελληνισμός, όπως εκφράζονται μέσα από τον ολυμπισμό, κάνοντάς το έτσι ενεργό πρεσβευτή του οικουμενικού ελληνικού πνεύματος.

μαθητιάδα-2016-πρώτη_n Ένα μοναδικό, παγκόσμιο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός, στο οποίο αυτά τα 15 χρόνια έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 10.000 μαθητές, εκπροσωπώντας σχολεία από τους 52 νομούς της Ελλάδας και από 43 χώρες και των 5 Ηπείρων. Επίσης, για την επιτυχία της διοργάνωσης συνεισφέρουν εθελοντικά περισσότερα από 300 άτομα.

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχοντας ενεργά στις παράλληλες δράσεις της IB’ Μαθητιάδας διοργανώνει την τελετή λήξης της στις 18 Απριλίου 2016 και ώρα 21.00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Με σύνθημα «αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα» η φετινή Μαθητιάδα σκοπό έχει να αναδείξει την προσωπική οντότητα και την αξία που έχει κάθε άνθρωπος.

Το πρόγραμμα της τελετής λήξης περιλαμβάνει:

  • 20.00μ.μ. ΑΦΙΞΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
  • 20.30μ.μ. ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ – ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ-

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ

  • 20.31μ.μ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
  • 20.50μ.μ. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΕΠΙΣΗΜΩΝ
  • 21.10μ.μ. ΚΗΡΥΞΗ ΛΗΞΗΣ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ-ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΩΝ-ΕΘΝΙΚΟΣ

ΥΜΝΟΣ- ΥΜΝΟΣ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ

  • 21.20μ.μ. ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΗΜΑΙΩΝ
  • 21.25 μ.μ. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ