Η υφυπουργός Βιομηχανίας Θ.Τζάκρη στις βιομηχανίες-«κοσμήματα» του Ν. Σερρών

επισκέφθηκε το εκκοκκιστήριο βάμβακος της Σιάρκος Α.Ε. στην Ηράκλεια, το εργοστάσιο της Δρομέας και τις εγκαταστάσεις της ΚΡΙ-ΚΡΙ. ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΥΠΟΨΙΝ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ

Η υφυπουργός Βιομηχανίας Θ.Τζάκρη στις βιομηχανίες-«κοσμήματα» του Ν. Σερρών

Η Διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), συνεχίζοντας την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει τα τελευταία 3 χρόνια με στόχο την ενημέρωση της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας για τη βιομηχανία στη Βόρεια Ελλάδα, διοργάνωσε επίσκεψη της υφυπουργού Βιομηχανίας κ. Θ. Τζάκρη σε σημαντικές βιομηχανίες του Νομού Σερρών.

Συγκεκριμένα, η κ. Τζάκρη, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) κ. Αθανάσιο Σαββάκη, επισκέφθηκε κατά σειρά:

  1. Τις εγκαταστάσεις του εκκοκκιστηρίου βάμβακος στην Ηράκλεια Σερρών της εταιρείας«ΣΙΑΡΚΟΣ Α.Ε.»,
  2. Το εργοστάσιο κατασκευής επίπλων γραφείου και επίπλων οικιακής χρήσης«ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΒΕΕΑ ΔΡΟΜΕΑΣ», και,
  3. Την εταιρεία παραγωγής γιαούρτης και παγωτού«ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΒΕΕ».

Πρόκειται για τρεις δυναμικές, εξωστρεφείς και διεθνείς ανταγωνιστικές επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας αφού:

  • Η εταιρεία «ΣΙΑΡΚΟΣ ΑΕ» εξάγει το 80% της παραγωγής της,
  • Ο «ΔΡΟΜΕΑΣ» είναι ο προμηθευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε έπιπλα γραφείου, ενώ,
  • Η εταιρεία Κρι-Κρι ΑΒΕΕ αποτελεί μια από τις υγιέστερες οικονομικά επιχειρήσεις της χώρας, και παράλληλα καινοτομεί διαρκώς, παράγοντας νέα προϊόντα.

Στο γεύμα εργασίας που ακολούθησε τις επισκέψεις, συμμετείχε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας. Κατά τη διάρκεια του γεύματος υπήρξε ανταλλαγή απόψεων της διοίκησης του ΣΒΒΕ με την υφυπουργό για τη θεσμοθέτηση της νέας βιομηχανικής πολιτικής στη χώρα και για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων της μεθοριακής βιομηχανίας.

Θεοδώρα Τζάκρη: Η κυβέρνηση στηρίζει τις βιομηχανίες της παραμεθορίου

Η Κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για την ανάπτυξη της βιομηχανίας, για την οποία προϋπόθεση είναι η αξιολόγηση τόνισε από τις Σέρρες που επισκέπτεται βιομηχανικές μονάδες, η Υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη.

Η κ.Τζάκρη επεσήμανε πως έχουν ληφθεί μέτρα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος μεταξύ των οποίων η απλούστευση της διαδικασίας αδειοδότησης των επιχειρήσεων. Παράλληλα συμπλήρωσε πως στα σχέδια της κυβέρνησης βρίσκεται η δημιουργία παραμεθόριας βιομηχανικής ζώνης προκειμένου να στηριχτούν οι βιομηχανίες της παραμεθορίου περιοχής.

Την ευκαιρία να θέσει υπόψιν της Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιας για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρας Τζάκρη κεφαλαιώδη ζητήματα που άπτονται του σερραϊκού επιχειρείν είχε το μεσημέρι της Δευτέρας (04/04/2016) ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας.

Ο κ.Μέγκλας, κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας, παρουσίασε στην Υφυπουργό τα οικονομικά στοιχεία που καταδεικνύουν την οπισθοδρόμηση που παρατηρείται στους ρυθμούς ανάπτυξης, αναφέρθηκε στο 1,62 δις ευρώ που υπολείπεται στο Ν.Σερρών σχετικά με το υπόλοιπο ΑΕΠ της χώρας και μεταξύ άλλων έκανε ιδιαίτερη μνεία στην «ανησυχητική» μείωση που καταγράφεται στον αριθμό των μεταποιητικών επιχειρήσεων των Σερρών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, εκμεταλλευόμενος την παρουσία της κας Τζάκρη στις Σέρρες προχώρησε στη διεξοδική παρουσίαση του Έργου, των Δράσεων και Παρεμβάσεων του ΕΒΕΣ μένοντας ιδιαίτερα στα ακανθώδη προβλήματα της έλλειψης ρευστότητας για τους επιχειρηματίες, στην αδυναμία δανεισμού των επιχειρήσεων και στους υψηλούς συντελεστές φορολόγησης.

Παράλληλα, ο κ.Μέγκλας πρότεινε στην Υφυπουργό Βιομηχανίας την παραχώρηση ελεύθερων και ανενεργών χώρων που διαθέτει η επίσημη Πολιτεία σε νέους ανθρώπους που επιθυμούν να επιχειρήσουν με κίνητρα φοροαπαλλαγών, φοροελαφρύνσεων και ασφαλιστικών ατελειών που θα ενθαρρύνουν τις νέες επενδύσεις.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας, δεν παρέλειψε να καυτηριάσει τη στάση του Υπουργείου στο θέμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) λέγοντας χαρακτηριστικά στην κα. Τζάκρη ότι οι λαθεμένοι περσινοί χειρισμοί, δυστυχώς, συνεχίζονται και φέτος και ότι οι λύσεις που προκρίνονται δεν συνιστούν ένα βιώσιμο και μακρόπνοο πλάνο για τη Βιομηχανία.

Λίγο αργότερα, ο κ.Μέγκλας προσκάλεσε την κα.Τζάκρη να επισκεφτεί εκ νέου τις Σέρρες και πιο συγκεκριμένα το Επιμελητήριο Σερρών για να αποκτήσει έτσι μια πιο εμπεριστατωμένη και σφαιρική άποψη για τις τοπικές επιχειρήσεις και ολοκλήρωσε τις σκέψεις του ζητώντας από την Υφυπουργό επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης με πιο απλές, διαφανείς και ευέλικτες πρακτικές, καθώς, όπως κοινά εντοπίζεται, η πολυνομία και η συναρμοδιότητα μεγάλου αριθμού υπηρεσιών συνιστούν «βραχνά» για οποιονδήποτε αποτολμά να επιχειρήσει.