Η ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά τίμησε την Κατερίνα Περιστέρη με μια καθαρά συμβολική κίνηση με… πολλαπλούς αποδέκτες

Η ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά τίμησε την Κατερίνα Περιστέρη με μια καθαρά συμβολική κίνηση με… πολλαπλούς αποδέκτες

Η Υφυπουργός, ΜΑ.ΘΡΑ κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της στο Υπουργείο την Πέμπτη (24/9) το μεσημέρι, τίμησε την αρχαιολόγο, επικεφαλής των ανασκαφών στον λόφο Καστά, κα Αικατερίνη Περιστέρη, η οποία παραβρέθηκε στο Διοικητήριο:

Με μια καθαρά συμβολική κίνηση με πολλαπλούς αποδέκτες εντός και εκτός χώρας, θα μου επιτρέψετε να τιμήσω σε αυτή την σημερινή τελετή παραλαβής παράδοσης του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, έναν άνθρωπο που κόντρα σε όλους για δεκαετίες έδινε τη δική της μάχη για όλα όσα πίστευε και ονειρευόταν. Έδινε τη μάχη της με τους συνεργάτες της σκάβοντας πέτρες και χαλάσματα. Ο αγώνας της για όσους είχαν την χαρά να την γνωρίσουν πριν την πρόσφατη δημοσιότητα, ήταν αγώνας ζωής.
Κα Περιστέρη, σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όσα κάνατε για τη Μακεδονία, σε μια δύσκολη περίοδο συμβάλλατε τα μέγιστα στην ανάταση ολόκληρου του Ελληνισμού.
Για όσους δεν γνωρίζουν, η κα Κατερίνα Περιστέρη που είναι πάνω από όλα φίλη μου, μοιράστηκε μαζί μου αγωνίες για χρόνια και την ευχαριστώ για όλα όσα έκανε και είμαι βέβαιη ότι θα πράξει και στο μέλλον.
Με τη βοήθεια του Θεού και μέσα από την σκληρή δουλειά θα προχωρήσουμε. Θα ματώσουμε αλλά στο τέλος θα κερδίσουμε τόσο την εκτίμηση αλλά και τον σεβασμό