Η υποτίμηση της νοημοσύνης

Η υποτίμηση της νοημοσύνης
Του Νίκου Φαλαγκάρα [nicfalag@yahoo.gr]
Του Νίκου Φαλαγκάρα
[nicfalag@yahoo.gr]

Καλημέρα σας, φίλες και φίλοι.
Από καιρό ήθελα να διευκρινίσω ότι αυτή η καθημερινή επικοινωνία μας προέκυψε εντελώς τυχαία, για να μην πω επιβλήθηκε αφ’ εαυτής. Σαν μια εσωτερική δική μου ανάγκη να σας εξομολογούμαι κάποια πράγματα απ’ αυτά που σκέφτομαι και αισθάνομαι.
Δεν έχει σημασία πόσοι τα συμμερίζονται ή τα αντέχουν.
Ο αντίλογος, εννοείται, είναι εύλογος και ευπρόσδεκτος. Ακόμα και η απόρριψη. Τις ύβρεις αποστρέφομαι. Ούτε τις χρησιμοποιώ, ούτε τις δέχομαι.

Όχι πως δεν δίνουν λαβές οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι, μ’ αυτά που κάθε τόσο και με τέτοια ελαφρότητα λένε ή κάνουν, αλλά η παραπληροφόρηση βρίσκεται στο ζενίθ, ενώ η αξιοπιστία των μέσων μαζικής ενημέρωσης (έντυπων και ηλεκτρονικών), εκτός μερικών εξαιρέσεων, έχει φτάσει στο ναδίρ.
Γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο πώς και από πού ενημερωνόμαστε για όσα συμβαίνουν στον κόσμο.
Αν πάντως αποδόθηκαν σωστά αυτά που είπε ο κ. Μάρδας για τη δειλία και την ασυνέπεια των προηγούμενων να εφαρμόσουν τη –συμφωνημένη ή επιβεβλημένη μνημονιακή πολιτική, την οποία συνήθιζαν να καταγγέλλουν τα προηγούμενα χρόνια αυτοί που τους διαδέχθηκαν, επομένως οι ίδιοι θα είναι πιο θαρραλέοι και συνεπείς, προφανώς εγείρεται σοβαρό πολιτικό ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως. Εκτός κι αν αυτή είναι η πραγματική πολιτική της κυβέρνησης. Ας μας το πουν, τέλος πάντων για να το ξέρουμε.

Μετά σου λέει ο άλλος ότι δεν υπάρχουν σήμερα ευκαιρίες για να βρει κανείς δουλειά. Την πρώτη του επαγγελματική φωτογράφιση έκανε ο εκ Κρήτης πολυσυζητημένος αγρότης. Δεν χρειάστηκε παρά μια απλή απόβαση στο λιμάνι του Πειραιά.

Σιγά την έκπληξη που το δικηγορικό γραφείο του κ. Μάκη Βορίδη ανέλαβε την υπεράσπιση του γνωστού ακροδεξιού «Στόχου» στην αντιδικία του με την κ. Έλενα Ακρίτα. Το αίμα νερό δε γίνεται.

Πώς το είπε –απολογούμενος- ο κατηγορούμενος για 450.000 γερμανικά μάρκα που φέρεται να έλαβε από τον –εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντα- γερμανικό κολοσσό ως «δώρο» για τη σύμβαση 8002/98 για την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ κ. Μαντέλης (ένα από τα εύοσμα λουλούδια της ένδοξης και αλήστου μνήμης σημιτικής περιόδου);
Δεν ήταν μίζα της Ζήμενς, λέει, αλλά (προεκλογική) χορηγία.

Αντί άλλου σχολίου: είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Η προσπάθειά του όμως να υποτιμήσει τη νοημοσύνη ακόμα και των δικαστών είναι απλώς αθλιότητα.