Ηχηρό μήνυμα από 600 παιδιά στο 3ο Διεθνές τουρνουά κατά του Ρατσισμού και της Βίας του ΜΓΣ Πανσερραϊκός (φώτος)

Ηχηρό μήνυμα από 600 παιδιά στο 3ο Διεθνές τουρνουά κατά του Ρατσισμού και της Βίας του ΜΓΣ Πανσερραϊκός (φώτος)

Πάνω από 600 μικροί αθλητές από 16 ακαδημίες ποδοσφαίρου έστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού και της βίας στο τουρνουά που διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά  ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός στις εγκαταστάσεις των ακαδημιών του στην Ομόνοια.

akadimies-2Να σημειώσουμε πως ο ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ στο πλαίσιο της εκπροσώπησης της πόλη μας στις δράσεις ευαισθητοποίησης στο Συνασπισμό των Αντιρατσιστικών Πόλεων της Ευρώπης, ECCAR, της UNESCO, οι Σέρρες είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα, που έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκού δίκτυο ποδοσφαίρου  FARE υπό την αιγίδα της UEFA και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της «Λευκής Βίβλου» για τον αθλητισμό.

Η ΠΑΕ Πανσερραϊκός συμμετείχε στις εκδηλώσεις με όλη την ομάδα να δίνει το παρόν και οι παίκτες της να υπογράφουν αυτόγραφα στους αυριανούς ποδοσφαιριστές και πολίτες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ανακοίνωση κάλεσμα η ΠΑΕ Πανσερραϊκός:

Γιατί τα ντουβάρια των δικών μας σχολείων στις Σέρρες δεν φοβήθηκαν ποτέ κανέναν κατατρεγμένο και κανέναν πρόσφυγα…Πόντιοι, Μικρασιάτες, Βλάχοι, Κωνσταντινουπολίτες τότε…Σύριοι, Κούρδοι, Αφγανοί σήμερα…

Πάντα σε όλους θα δίνουν καταφύγιο και ευκαιρίες γιατί αυτή την πόλη πρόσφυγες και κατατρεγμένοι την φτιάξανε και την κάνανε πατρίδα δική τους και των παιδιών τους.

Σε συνεργασία με την FARE που υποστηρίζετε από την FIFA και UEFA τα τελευταία χρόνια.
Το τουρνουά μας, θεσμοθετημένο για τα επόμενα χρόνια από τον συνεργαζόμενο οργανισμό, είναι σ όλο τον κόσμο το μοναδικό τουρνουά ποδοσφαίρου Ακαδημιών που έχει την έγκριση των UNESCO- ECCAR- FARE.

Υποστηρίζει την δράση μας ο Σύλλογος Ολυμπιονικών Ελλάδος και παράλληλα θα τρέχει η δράση της ΑΣΤΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΞΑΝΑ του φορέα ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ που προτείνεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Αυτό που θα συλλέξουμε, θα δοθεί στους πρόσφυγες των Σερρών.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού κ. Βασίλης Χατζημιχαηλίδης τόνισε χαρακτηριστικά, ότι όπως σε μια ομάδα ποδοσφαίρου συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που έχουν διαφορετικό χρώμα, θρησκεία και εθνότητα και αγωνίζονται για ένα κοινό σκοπό, έτσι και στη ζωή δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις και να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί.

Από τη πλευρά του ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός κ. Άκης Τρέντσιος μίλησε για το κοινωνικό διαχρονικό και ταυτόχρονα επίκαιρο μήνυμα που στέλνει το τουρνουά κατά του ρατσισμού και της βίας ενώ υπογράμμισε τη συμβολή του ποδοσφαίρου στην ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε κοινωνικά προβλήματα.

Ο υπεύθυνος των ακαδημιών του Πανσερραϊκού Νίκος Αβραμάκης μιλώντας στο μικρόφωνο της αθλητικής εκπομπής της ΕΡΤ Σερρών και στον δημοσιογράφο Βασίλη Αναστασιάδη είπε:

«Για 4η χρονιά πραγματοποιούμε το τουρνουά σε συνεργασία με τον Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκό. Είναι το 3ο Διεθνές τουρνουά κατά του ρατσισμού και της βίας από τα τμήματα υποδομών του Πανσερραϊκού. Το τουρνουά στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία με 600 παιδάκια να συμμετέχουν σε αυτό και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι.

Συμμετείχαν 16 ακαδημίες, είχαν εκφράσει την επιθυμία να έρθουν κι άλλες, δυστυχώς όμως δεν έχουμε τόσο μεγάλο χώρο για να δεχτούμε περισσότερες ακαδημίες. Το ευχάριστο είναι ότι στο τουρνουά συμμετέχουν ακαδημίες από όλο το Νομό που ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα μας. Αυτό δείχνει ότι υπάρχουν υποδομές σε όλο το Νομό, που είναι ένας ποδοσφαιρικός Νομός»

«Το τουρνουά έχει γίνει θεσμός και σε συνεργασία με τον Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκό διοργανώνουμε κάθε χρόνο τρία τουρνουά με κοινωνικό χαρακτήρα και θέλουμε να συνεχίσουμε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τη διοίκηση, τον προπονητή και τους παίκτες της ΠΑΕ Πανσερραϊκός που ήρθαν στο τουρνουά.

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς που σύσσωμη η ΠΑΕ Πανσερραϊκός, διοίκηση, προπονητικό τιμ και ποδοσφαιριστές ήταν εδώ. Ήταν ακόμα μεγαλύτερη η χαρά των παιδιών των ακαδημιών που βρέθηκαν μαζί με τους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας».

16 Ακαδημίες

Οι ακαδημίες που συμμετείχαν στο τουρνουά ήταν: Πανσερραϊκός, Αετοί Σερρών, Α.Ε. Νιγρίτας, Α.Ο. Νιγρίτας, Ηράκλεια, Κανονιέριδες Μαυροθάλασσας, Ολυμπιακός Λευκώνα, Παναθλητικός, Νέο Σούλι, Σέρρες 85, Σιδηρόκαστρο, Sport Village, Δημητρίτσι, Χριστός, ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, και Πετρίτσι Βουλγαρίας.

(Πλήρες φωτορεπορτάζ στη σελίδα μας στο facebook)