Η Ιερά Μητρόπολη Σερρών&Νιγρίτας στο πλευρό των προσφύγων στη πρόσφατα δημιουργημένη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες

Η Ιερά Μητρόπολη Σερρών&Νιγρίτας στο πλευρό των προσφύγων στη πρόσφατα δημιουργημένη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες

Σε ένδειξη ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος και εμπράκτου συμπαραστάσεως, στους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες Γεζίντι, που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα στη δομή Φιλοξενίας (κτήριο πρώην ΚΕΓΕ), στο 1ο χλμ Σερρών-Νιγρίτας, αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας, κατόπιν σχετικών συνεννοήσεων, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης (9/8) τον καταυλισμό τους, με σκοπό να προσφέρει σ’ αυτούς ικανή ποσότητα τροφίμων και ειδών πρώτης επισιτιστικής ανάγκης.

Κλιμάκιο από ιερείς και λαϊκούς

Με παρότρυνση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Θεολόγου, κλιμάκιο από ιερείς και λαϊκούς, με επικεφαλής τον διευθυντή του Φιλοπτώχου ταμείου της τοπικής Εκκλησίας, Πρωτοσύγκελου Ευστράτιο Καρατσούλη, προχώρησαν στη διανομή τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής, τα οποία θα συμβάλουν, στο μέτρο του δυνατού, στην αντιμετώπιση της δυσχερούς κατάστασης που αυτοί αντιμετωπίζουν.

gezinti-1Η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή με εγκαρδιότητα από τον εκπρόσωπο της κοινότητας των προσφύγων και ξεναγήθηκε στον καταυλισμό.

Οι πρόσφυγες 428 στον αριθμό εξέφρασαν την ειλικρινή ευγνωμοσύνη τους προς την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία των Σερρών για το ανθρωπιστικό της ενδιαφέρον και την προσφερθείσα έμπρακτη βοήθεια, η οποία θα βοηθήσει στην κάλυψη μέρους των πρώτων αναγκών διαβίωσης τους.

Ι. Αλεξανδρίδης: «Κατάλληλες προδιαγραφές στη δομή φιλοξενίας»

 «Ο χώρος είναι πολύ καλός, έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές» δήλωσε από τις Σέρρες για τη δομή Φιλοξενίας (κτήριο πρώην ΚΕΓΕ) ο σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, Ιωσήφ Αλεξανδρίδης.

Ο κ. Αλεξανδρίδης δήλωσε πως ήταν όντως αιφνίδια η έλευση των προσφύγων όπως αιφνίδια ήταν και η κατάσταση που δημιουργήθηκε στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς από ένα επεισόδιο που σημειώθηκε, όπως – είπε κινηθήκαμε πολύ γρήγορα, αφού όλος αυτός ο κόσμος για ώρες ήταν στο δρόμο.

gezinti-2«Η επιλογή του χώρου είχε ξεκινήσει μέσα από προδιαγραφές που είχαμε δει, προτάσεις που δεχθήκαμε από την περιοχή, είναι μέσα στο πλαίσιο ανακατανομής του πληθυσμού που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα, ο χώρος αυτός είναι όντως πολύ καλός έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές, μέσα σε αυτό το πλαίσιο κινηθήκαμε πολύ γρήγορα χωρίς να ειδοποιήσουμε γιατί δεν είχαμε χρόνο, μέσα σε 12 ώρες στήσαμε μια δομή» είπε ο κ. Αλεξανδρίδης ο οποίος τόνισε ότι οι υπάρχουσες σκηνές θα αντικατασταθούν το αργότερο σε 30 ημέρες από οικίσκους και κτηριακές εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν επικουρικά για όλες τις άλλες ανάγκες της δομής.

Επίσης διευκρίνισε πως δεν θα γίνει άλλο hotspot στην περιοχή των Σερρών.