Ημέρα της Γυναίκας: έρχεται να υπενθυμίσει τι πρέπει να γίνει τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Ημέρα της Γυναίκας: έρχεται να υπενθυμίσει τι πρέπει να γίνει τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.
Του Νίκου Φαλαγκάρα [nicfalag@yahoo.gr]
Του Νίκου Φαλαγκάρα
[nicfalag@yahoo.gr]

Του Νίκου Φαλαγκάρα

Καλημέρα σας, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι.

Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και δεν θα μπορούσε να μη γίνει κάποια αναφορά στο θέμα και από αυτή τη θέση.

 Ως γνωστόν η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου.

Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.

Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας, και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία.

 Διαρκώς επίκαιρα αλλά και εκκρεμή αιτήματα που δεν φτάνει μια μέρα να τα αναδείξει και να τα προωθήσει. Απλώς έρχεται να υπενθυμίσει τι πρέπει να γίνει τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Πανικόβλητη και πολυδιασπασμένη η Ευρώπη μπροστά στο προσφυγικό πρόβλημα, αδυνατεί να χαράξει ενιαία και στάση που να το αντιμετωπίζει. Αντίθετα, ο καθένας κάνει οτιδήποτε ώστε να το κρατήσει μακριά από τη δική του αυλή.

Από την άλλη η νεο-σουλτανική γείτων προσπαθεί να επωφεληθεί και μάλιστα σε πολλά επίπεδα. Θύμα πολέμου ένα καθαρά ανθρωπιστικό ζήτημα. Μόνο που θα πρέπει να ξέρουν οι όποιοι νικητές η νίκη τους θα είναι πύρρειος.

Καλώς το κουαρτέτο που καταφτάνει σε λίγο. Είναι αλήθεια ότι μας έλειψε σε βαθμό που κοντέψαμε να περιπέσουμε σε βαριάς μορφής κατάθλιψη.