Ημερίδα Κλειστού Στίβου του ΣΕΦ: Βασιλική Σάββα και Μαρία Μενεξή του Σέρρες ’93 ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες που θα αγωνιστούν

Ημερίδα Κλειστού Στίβου του ΣΕΦ: Βασιλική Σάββα και Μαρία Μενεξή του Σέρρες ’93 ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες που θα αγωνιστούν

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στρέφεται αύριο Παρασκευή (26/1) το εγχώριο αγωνιστικό ενδιαφέρον, αφού εκεί θα γίνει η πρώτη ημερίδα της σεζόν στη σάλα.

Οι Σερραίες αθλήτριες

Ανάμεσα στην «αφρόκρεμα» του Ελληνικού στίβου θα βρεθούν και θα αγωνιστούν δύο αθλήτριες του «ΣΕΡΡΕΣ’93». Η Βασιλική Σάββα η οποία θα συμμετάσχει στα 60μ και στα 60μ. εμπόδια γυναικών και η Μαρία Μενεξή στα 60μ. εμπόδια γυναικών.

Μερικοί από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στη διοργάνωση, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους, ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος (10-11/2) και άλλων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Ο Κώστας Φιλιππίδης στο επίκεντρο

Αναμφίβολα ο αθλητής που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον και θα τραβήξει την προσοχή πάνω του είναι ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο “ασημένιος” πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι ξεκίνησε πολύ δυνατά τη χρονιά με άλμα στα 5,71 μ. στην Ορλεάνη. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ  έχει δείξει πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε θέση να κινηθεί σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Ο αυριανός, θα είναι ο μοναδικός αγώνας του αθλητή, μπροστά στο ελληνικό κοινό,  καθώς στις 10 Φεβρουαρίου θα αγωνιστεί στο μίτινγκ που θα γίνει στη Ρουέν κι έτσι θα απουσιάζει από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζουν ακόμη οι Θοδωρής Χρυσανθόπουλος και Πέτρος Χατζίου και οι παίδες Αντώνης Σάντας και Σωτήρης Χύτας.

Δυνατές κούρσες στα 60μ

Δυνατή κούρσα θα γίνει στα 60 μ. των Ανδρών με τον Κώστα Ζήκο να παίρνει θέση εκκίνησης, λίγες ημέρες από το 6.69 στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης. Οι συνθήκες στην ημερίδα του ΣΕΦ επιτρέπουν στον Ζήκο να κυνηγήσει ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Ντεμπούτο στη σεζόν θα κάνει ο Μάκης Στεργιούλης, που επιδιώκει φέτος να επιστρέψει σε καλά αποτελέσματα. Ο Γιάννης Γρανιτσιώτης πριν μία εβδομάδα έτρεξε στον Άγιο Κοσμά τα 60 μ. σε 6.90 και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Κ18, επίδοση που θα κυνηγήσει να βελτιώσει στην ημερίδα του ΣΕΦ.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών θα τρέξει η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που επέλεξε να ξεκινήσει τη χρονιά με 60 μ. και να τρέξει εμπόδια την ερχόμενη εβδομάδα στην Καρλσρούη. Η πρωταθλήτρια των ψηλών εμποδίων έχει ατομικό ρεκόρ στο αγώνισμα 7.50. Στην ίδια απόσταση θα τρέξει και η Κατερίνα Σαρρή, που το περασμένο Σάββατο σημείωσε 7.73 στην ημερίδα του Αγίου Κοσμα, και η σερραία αθλήτρια Βασιλική Σάββα.

200 μέτρα

Η Ειρήνη Βασιλείου επέστρεψε χθες από την Πρετόρια και αύριο θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στα 200 μέτρα. Η αθλήτρια από την Κρήτη επέλεξε τη χειμερινή σεζόν να μην μπει στο βασικό της αγώνισμα, τα 400 μ., αλλά να κάνει μόνο ένα πέρασμα στα 200 μέτρα.

Μήκος

Ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης βρήκε ρυθμό το περασμένο Σάββατο και με 7.60 μ. πέτυχε ατομικό ρεκόρ στον κλειστό στίβο και πλέον ετοιμάζεται για ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Στο μήκος ξεχωρίζουν ακόμη, οι Νίκος Καψής και Άγγελος Ρούσσος.

Στα 800 μ. θα συναντηθούν ο έμπειρος Ανδρέας Δημητράκης και ο ανερχόμενος δρομέας και έβδομος το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, Θάνος Καλάκος.

Στα 400 μ. θα ξεκινήσει τη χρονιά η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, εκεί όπου θα τρέξουν και οι Αννα Κιάφα και Αρτεμις Αναστασίου. Στα 5.000 μ. Ανδρών έχει δηλωθεί ο έφηβος Γιώργος Τζατζιμάκης.

Στο επί κοντώ Γυναικών, η Ελένη Πόλακ θα κυνηγήσει άλματα πάνω από το 4,25 μ., που είναι πλέον το ρεκόρ της, ενώ στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζουν ακόμη οι Βαγενά και Αδαμοπούλου. Στο τριπλούν θα πάρει μέρος η Σπυριδούλα Καρύδη, που το περασμένο Σάββατο σημείωσε 12,50 μ. και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Κορασίδων, ενώ στο ύψος ξεχωρίζει η επίσης κορασίδα Παναγιώτα Δόση.