Ημερίδα, με σκοπό τη βελτίωση της αποκομιδής απορριμμάτων στο Δήμο Σερρών

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Ημερίδα, με σκοπό τη βελτίωση της αποκομιδής απορριμμάτων στο Δήμο Σερρών

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την καθαριότητα του Δήμου Σερρών, Παντελής Χράπας, και ο εκπρόσωπος Τύπου, Νίκος Στεργίου παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στις 7-10-2015 προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για την πραγματοποίηση ημερίδας με θέμα τη βελτίωση της αποκομιδής απορριμάτων.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 9-10-2015 στη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Phillipos Xenia, από 9:00 π.μ. έως 14:15 μ.μ.

Ο Δήμος Σερρών, στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις που εμφανίζονται μετά και τη θέση σε ισχύ του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) αλλά και του υπό σχεδιασμό Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), αναλαμβάνει την πρωτοβουλία διοργάνωσης ημερίδας με θέμα την αποκομιδή απορριμάτων. Στην ημερίδα αυτή συμμετέχουν εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά και εμπειρογνώμονες της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV) και συγκεκριμένα από την  επαρχία Ortenau του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βάδης- Βυτεμβέργης της Γερμανίας, την οποία ο Δήμος Σερρών είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον περασμένο Απρίλιο.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο κύριος Χράπας αναφέρθηκε στην ημερίδα, λέγοντας ότι οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Σερρών και τις προσπάθειες βελτίωσής τους αλλά και για τον προγραμματισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο σημαντικό αυτό θέμα που ονομάζεται διαχείριση απορριμάτων. Επίσης, θα αναπτυχθεί το θέμα της δημιουργίας ενός Πράσινου Σημείου και τα κριτήρια χωροθέτησης του. Ως Πράσινο Σημείο, συνήθως εννοείται ο χώρος συγκέντρωσης  ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, συσσωρευτών, ελαστικών, ογκωδών αντικειμένων, μεγάλων ποσοτήτων ανακυκλώσιμων υλικών με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση αλλά και ανταλλαγής τους, όπως ρουχισμού, επίπλων και παλαιών αντικειμένων.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων της επαρχίας Ortenau αλλά και ο πρώην Δήμαρχος του Δήμου Achern, θα παρουσιάσουν τον ολοκληρωμένο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή τους, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την υιοθέτηση καλών πρακτικών.

Καλούμε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εργασίες της ημερίδας.