Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής»: «Οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, οδηγός για το μέλλον της Ελλάδας».

Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής»:  «Οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, οδηγός για το μέλλον της Ελλάδας».

Το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και το Ίδρυμα «Konrad Adenauer» συνδιοργανώνουν σημερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 14.00, εκδήλωση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (EBEA), με θέμα: «Οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, οδηγός για το μέλλον της Ελλάδας».

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος  κ.Κωστής Χατζηδάκης.

Βασικοί ομιλητές είναι οι:

δρ. Wolfgang Schüssel, πρώην Καγκελάριος της Αυστρίας («Η αυστριακή εμπειρία των μεταρρυθμίσεων»), κ. Χάρης Γεωργιάδης, Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου («Οικονομική ανάκαμψη: το κυπριακό παράδειγμα»), κυρία Maria Luís Albuquerque, πρώην Υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας («Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις: ο δρόμος προς την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη») και ο καθηγητής κ. Heribert Hirte, Ομοσπονδιακός βουλευτής της Γερμανίας («H κοινωνική οικονομία της αγοράς και το κράτος δικαίου ως δύο πυλώνες για την επιτυχία»). Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κυρία Αριστοτελία Πελώνη.

Αντικείμενο της ημερίδας

Αντικείμενο της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν οι βέλτιστες πρακτικές για μεταρρυθμίσεις, που εφαρμόστηκαν επιτυχώς από Κυβερνήσεις κομμάτων – μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) σε ευρωπαϊκές χώρες κατά την τελευταία δεκαετία. Εκτός από δημοσιονομικές πρακτικές, θα αναλυθούν, επίσης, μεταρρυθμίσεις και σε άλλους καίριους τομείς για τη βελτίωση του Κράτους και την οικονομική αποδοτικότητα, όπως η δικαιοσύνη, οι θεσμοί, η κοινωνική αλληλεγγύη.

Η συζήτηση συνδυάζει τις διακριτές εμπειρίες μεταρρυθμίσεων, που θα παρουσιάσουν οι ομιλητές σε επιμέρους χώρες με τις κοινές αξίες των μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και τους κοινούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.