Ιωάννης Γιάντσιος: Με «διέγραψαν» από τον συνδυασμό «Σιντική Νέα Εποχή», χωρίς να είμαι ποτέ μέλος!

Ιωάννης Γιάντσιος: Με «διέγραψαν» από τον συνδυασμό «Σιντική Νέα Εποχή», χωρίς να είμαι ποτέ μέλος!
Γιάντσιος Ιωάννης-ΔικηγόροςΠρος ενημέρωση του κάθε δημότη Σιντικής και όχι μόνο.
Σήμερα 25-9-2014 πληροφορήθηκα από τα Μ.Μ.Ε. ότι διαγράφηκα!!!!
Χθες, από την δημοτική παράταξη «Σιντική Νέα Εποχή» του κ. Δημάρχου Σιντικής, στην οποία ουδέποτε υπήρξα μέλος!!!
Από την ανακοίνωση αυτή, προκύπτουν πολλά ερωτηματικά, τυπικά και ουσιαστικά:
Α) αν η υποψηφιότητα μου σαν Δημοτικού Συμβούλου με καθιστά μέλος έχω να παραθέσω μερικές ενστάσεις. Για να υπάρξει διαγραφή ενός μέλος θα πρέπει να υπάρχει ένας αναγνωρισμένος φορέας από την επίσημη Πολιτεία που έχει μέλη, όργανα κλπ. η δημοτική παράταξη «Σιντική Νέα Εποχή» δεν συστάθηκε ποτέ ως επίσημος φορέας απ’ όσο γνωρίζω, και απ’ όσο ενημερώθηκα σαν υποψήφιος από τον Αρχηγό της παράταξης και τωρινό Δήμαρχο. Από την πλευρά μου τουλάχιστον δεν κατατέθηκε αίτηση για να είμαι μέλος. Συνεργασία αν θέλετε, ναι υπήρξε. Η παράταξη αυτή, δεν μπορεί να έχει όργανα και μάλιστα πειθαρχικά όταν δεν έχει καταστατικό, ιδρυτική πράξη που να έχουν αναγνωρισθεί από τα αρμόδια δικαστήρια όπως ο νόμος ορίζει, τουλάχιστον σε μένα δεν μου δόθηκαν ποτέ. Και φυσικά δεν θα μπορεί να έχει μέλη. Τους προκαλώ να βγάλουν στην δημοσιότητα αν είμαι μέλος της παράταξης που επικαλούνται. Άλλωστε για να διαγραφείς από ένα φορέα θα πρέπει να είσαι μέλος. Ερωτώ, και πάλι έχει μέλη η παράταξη;;; Νόμιμα όργανα στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν;;;. Δεν μου λένε και τα ονόματα του πειθαρχικού για να μπορώ να υπερασπίσω τον εαυτό μου, από αυτήν την οργανωμένη συκοφαντική επίθεση που δέχομαι. Θα τους ζητήσω επίσημα να μου αναφέρουν τα μέλη του πειθαρχικού που επικαλούνται. Τώρα πως διαγράψανε ένα μέλος που δεν υπήρξε ποτέ μέλος!!!. μόνο αυτοί το γνωρίζουν… Έχουν βιβλία ως παράταξη που κατοχυρώνουν τα πεπραγμένα???  
 
Β) Αλλά ξέρετε, δεν είναι μόνο αυτό, διότι, ας υποθέσουμε πως μπορούσαν να το κάνουν, έχετε δει ή ακούσει ποτέ σε μια δημοκρατική χώρα ή στο στρατό μιας δημοκρατικής χώρας (που οι κύριοι αυτοί ήταν ανώτερα στελέχη) να διαγράφουν ή να τιμωρούν κάποιον δίχως να τον καλέσουν να απολογηθεί??????????, εμένα κανένας δεν με κάλεσε να απολογηθώ και μετά να με τιμωρήσουν αν δεν τους καλύπτουν οι εξηγήσεις που θα δώσω!! Ζούμε μήπως σε μια χώρα όπως η «Βόρεια Κορέα» και δεν το αντιληφθήκαμε!!!! Που ακούστηκε, να σε διαπομπεύουν, να σε συκοφαντούν με διαγραφές, δίχως να είσαι μέλος αναγνωρισμένου φορέα και τέλος πάντων δίχως να έχεις το στοιχειώδη δικαίωμα να απολογηθείς. Ο ίδιος ο δήμαρχος, σε μένα υπερηφανευόταν ότι ξέρει νομικά. Τον ερωτώ ευθέως, έχει δει σε δημοκρατική χώρα (αν ναι που, να μας την δείξει) να διαγράφεται, να τιμωρείτε άνθρωπος, δίχως το δικαίωμα απολογίας!!!
Τους ζητώ να διορθώσουν το ατόπημα στο οποίο έχουν υποπέσει δημόσια, άλλως θα πρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από αυτήν την συκοφαντική πράξη.
Ο αγώνας για μια πραγματική αλλαγή στο δήμο Σιντικής συνεχίζεται… για τον λόγο αυτό,
Να ελεγχθούν (ΕΔΕ) από τον δήμο μας (και να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν) οι υποθέσεις, «Λιανάκη», «Κοιλάδα», «Λουτρά», «θερμοκήπια» κλπ, όπου έχουμε καταγγελίες, διοικητικές, δικαστικές και ποινικές εν εξελίξει διαδικασίες οι οποίες είναι πολύ σοβαρές για τα μέτρα του δήμου μας.    
 
Με τιμή
Γιάντσιος Ιωάννης – δικηγόρος
Δημότης Καμαρωτού
Τηλ 23210 56263
6976639687