Ιταλοί μαθητές στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Ιταλοί μαθητές στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Το κτήριο της Π.Ε. Σερρών επισκέφτηκαν την Τρίτη 15-03-2016  Ιταλοί μαθητές λυκείου από την Ασίζη της γειτονικής Ιταλίας.  Οι μαθητές  έτυχαν θερμής υποδοχής από τους υπαλλήλους της Π. Ε. Σερρών και ξεναγήθηκαν στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Στη συνέχεια  ενημερώθηκαν περιληπτικά για την ιστορία των Σερρών από τον προϊστάμενο του τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Π. Ε. Σερρών Βασίλη Βαφειάδη.

Οι Ιταλοί μαθητές θα φιλοξενηθούν για πέντε ημέρες στις Σέρρες από μαθητές του 4ου Λυκείου και του Μουσικού Σχολείου, στο πλαίσιο προγράμματος εκπαιδευτικών ανταλλαγών στο οποίο συμμετέχουν τα προαναφερόμενα σχολεία.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τα παιδιά συνόδευαν οι καθηγήτριες του 4ου Λυκείου Ελένη Γιαπή και του Μουσικού Σχολείου Ελένη Ιωαννίδου. Εν τω μεταξύ μαθητές από τα δύο σχολεία των Σερρών θα φιλοξενηθούν αντιστοίχως στην Ασίζη στις αρχές Απριλίου

Τόσο οι Σερραίοι όσο και οι Ιταλοί εκπαιδευτικοί, που συμμετέχουν στην αποστολή, επισήμαναν τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου προγράμματος καθώς οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας, γνωρίζοντας παράλληλα την κουλτούρα, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής της  χώρας και της περιοχής στην οποία φιλοξενούνται.

Οπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, οι Ιταλοί μαθητές έλαβαν και κάποια συμβολικά αναμνηστικά δώρα από την Π. Ε. Σερρών.