iTQi: Βραβείο Ανώτερης Γεύσης (Superior Taste Award) 2018 σε προϊόντα 5 σερραϊκών εταιρειών!!!

Συγχαρητήριο μήνυμα της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά

iTQi: Βραβείο Ανώτερης Γεύσης (Superior Taste Award) 2018 σε προϊόντα 5 σερραϊκών εταιρειών!!!

Προϊόντα 5 σερραϊκών εταιρειών έλαβαν φέτος την παγκόσμια διάκριση από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας -iTQi-  (International Taste and Quality Institute -iTQi-) αποσπώντας βραβεία ανώτερης ποιότητας και γεύσης.

Πρόκειται για πρϊόντα των εταιριών Νέκταρ Κουρτίδη, ΣΕΡΓΑΛ, ΝΙΝΟ καφέδες, ΒΛΑΔΙΚΑΣ και Μελισσοκομική Αμφίπολης.

«Superior Taste Award – To Βραβείο Ανώτερης Γεύσης»

Σύμφωνα με τον οδηγό “Ο Οδηγός Φαγητού από την Michelin” (Trends-Tendances, 21 Αυγούστου 2008) το «Superior Taste Award – To Βραβείο Ανώτερης Γεύσης»

Μπορούν να χορηγηθούν σε ένα δοκιμαζόμενο προϊόν ως εξής :

  • 3 *          Εξαιρετικά προϊόντα με 90% και παραπάνω συνολικών βαθμών
  • 2 *          Αξιόλογα προϊόντα με βαθμούς μεταξύ 80% και 90%
  • 1 *          Καλής Γεύση προϊόντα με βαθμούς μεταξύ 70% και 80%

Η άδεια χρήσης του βραβείου χορηγείται για την περίοδο των  3 χρόνων και μπορεί να μπει στις ετικέτες των προϊόντων δωρεάν.

Αναλυτικά τα προϊόντα των σερραϊκών εταιρειών που βραβεύτηκαν είναι:

  • ΝΕΚΤΑΡ Κουρτίδης: Χυμός Μήλο (*), Λεμονάδα (**), Πορτοκαλάδα (**)
  • ΣΕΡΓΑΛ: Ελληνικό Γιαούρτι 2% (**), Ελληνικό Γιαούρτι 8% (**)
  • ΝΙΝΟ καφέδες: Ελληνικός Καφές (**), Καφές Εσπρέσο (**)
  • ΒΛΑΔΙΚΑΣ:  Τσίπουρο Lord Amber (**)
  • Μελισσοκομική Αμφίπολης: Rose Honey (**)

International Taste & Quality Institute – iTQi

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας -iTQi- με έδρα τις Βρυξέλλες, είναι ο κορυφαίος οργανισμός που έχει ως στόχο τη δοκιμή και την προώθηση τροφίμων και ποτών ανώτερης γεύσης από ολόκληρο τον κόσμο.

Οι κριτές επιλέγονται από τις 16 πιο αναγνωρισμένες λέσχες μαγείρων και γευσιγνωστών στην Ευρώπη όπως τις Maîtres Cuisiniers de France, Academy of Culinary Arts, Hellenic Chefs’ Association (Ελληνική Λέσχη Αρχιμαγείρων), Académie Culinaire de France, Verband der Köche Deutschlands, Federación de Asociaciones de Cocineros de España, Federerazione dei Cuochi Italiana, Årets Kock of Sweden, Euro-Toques, Gilde Van Nederlandse Meesterkoks, Associação de Cozinheiros Profissionais de Portugal, Craft Guild of Chefs, Turkish Cooks Association, World Master Chefs Society (WMCS), Nordic Chefs Assosiation (Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία και Ισλανδία) και Association de la Sommellerie Internationale (ASI).

Εκατοντάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις σε περισσότερες από 131 χώρες επωφελούνται ήδη από το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης, και το έχουν πλήρως ενσωματώσει στην επικοινωνιακή πολιτική τους.

Συγχαρητήριο μήνυμα της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στις εταιρείες Νέκταρ, Μελισσοκομία Αμφίπολης, ΝΙΝΟ, ΣΕΡΓΑΛ, Βλαδίκας, για τις διακρίσεις που έλαβαν από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας -iTQi-  (International Taste and Quality Institute -iTQi-) αποσπώντας βραβεία ανώτερης ποιότητας και γεύσης.

Ακολουθεί απόσπασμα της επιστολής της Υφυπουργού κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά:

Διακρίσεις όπως η συγκεκριμένη θέτουν τις Σέρρες στο επίκεντρο του διεθνούς επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Η παγκόσμια διάκριση που πέτυχε η επιχείρησή σας, αναδεικνύει τα σερραϊκά προϊόντα και προάγει την επιχειρηματικότητα του τόπου μας, κάνοντας περήφανους όλους τους Σερραίους και όλες τις Σερραίες. Είμαι σίγουρη πως θα συνεχίσετε την εξαιρετική πορεία σας και πως θα εμπνεύσετε και θα ενθαρρύνετε πολλούς συμπολίτες μας να ακολουθήσουν το παράδειγμα σας.