Κ. Χασαπίδης Πρόεδρος ΔΕΥΑΣ: Η αντιπλημμυρική θωράκιση Κάτω Καμήλας είναι στο χέρι του ΤΟΕΒ – Στεγνή η πόλη των Σερρών!

Κ. Χασαπίδης Πρόεδρος ΔΕΥΑΣ: Η αντιπλημμυρική θωράκιση Κάτω Καμήλας είναι στο χέρι του ΤΟΕΒ – Στεγνή η πόλη των Σερρών!

ΔΕΥΑΣ «Η Κάτω Καμήλα δεν μπορεί να θωρακιστεί απέναντι στις πλημμύρες που προκαλούν οι έντονες βροχοπτώσεις εάν δεν καθαριστούν τα αποστραγγιστικά κανάλια της περιοχής από τη χαμηλή βλάστηση και τις φερτές ύλες» τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών κ. Κώστας Χασαπίδης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το Σάββατο 7/3 το μεσημέρι στα Γραφεία της Επιχείρησης έπειτα από τηλεφωνήματα των κατοίκων της Κοινότητας που ενημέρωναν για πλημμυρισμένες αυλές και οικόπεδα.

«Οι συγκεκριμένοι αποδέκτες που ανήκουν στον ΤΟΕΒ, βρίσκονται ψηλότερα από τον οικισμό και σαν να μην έφτανε αυτό, το αρδευτικό Σκουτάρεως επιδείνωσε την κατάσταση, όπως αναγνώρισαν και τοπικοί παράγοντες, καθώς αυτό το τσιμεντένιο καναλέτο έχει κόψει στη μέση μια βασική τάφρο απορροής» ενημέρωσε ο Πρόεδρος.

«Επισκέφθηκα μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη την Κάτω Καμήλα και τους γύρω οικισμούς πριν από δέκα ημέρες την ώρα της νεροποντής και είδα το νερό να λιμνάζει στις τάφρους (αποστραγγιστικά). Η ΔΕΥΑΣ έχει κάνει και θα κάνει μικροπαρεμβάσεις, όμως, εάν δεν καθαριστούν οι αποδέκτες του νερού δεν μπορεί να λυθεί αυτό το πρόβλημα δεκαετιών», ξεκαθάρισε ο Κ. Χασαπίδης.

Γνωστοποίησε ότι «τα εσωτερικά δίκτυα ομβρίων είναι δαπάνες μη επιλέξιμες. Με άλλα λόγια αυτά μπορούν να κατασκευασθούν μόνο με χρήματα της ΔΕΥΑΣ η οποία αυτή τη στιγμή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα. Το ΣΕΣ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης, παλιό ΕΣΠΑ) θα ανοίξει το 2016».

Στεγνή η πόλη

 «Κανένα πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε στην πόλη των Σερρών από τη συνεχή βροχόπτωση. Τα καθαρά φρεάτια ομβρίων και η ετοιμότητα της ΔΕΥΑΣ απέτρεψαν δυσάρεστες καταστάσεις» δήλωσε ο Πρόεδρος, τονίζοντας πόσο ανώδυνα περάσαμε τη μπόρα…

«Μόνο δύο σπασίματα στον αγωγό των πηγών Μοραμόρ που υδροδοτεί το Λευκώνα είχαμε αλλά και αυτά αντιμετωπίσθηκαν ταχύτατα».    

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την οριστική λύση του προβλήματος του πόσιμου νερού στο Κ. Μητρούση,  ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Κ. Χασαπίδης τις προσεχείς ημέρες θα συναντήσει τους κατοίκους των εμπλεκόμενων οικισμών. Αύριο 10 Μαρτίου 2015 στις 7μ.μ. συναντά τους Μητρουσιώτες στο Κέντρο Νεότητας της Κοινότητας.