Κ.Χασαπίδης: Συνοδεία αστυνομικής δύναμης η τοποθέτηση υδρομέτρων της ΔΕΥΑΣ στον Ελαιώνα!

Κ.Χασαπίδης: Συνοδεία αστυνομικής δύναμης η τοποθέτηση υδρομέτρων της ΔΕΥΑΣ στον Ελαιώνα!

Την συνδρομή της εισαγγελικής αρχής των Σερρών, ζήτησε η ΔΕΥΑ Σερρών, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες για την τοποθέτηση υδρομέτρων στην τοπική κοινότητα του Ελαιώνα.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Χασαπίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, στις 7 Ιουνίου μαζί με τη νομική σύμβουλο της επιχείρησης επισκέφθηκαν την αντιεισαγγελέα Σερρών,  την οποία ενημέρωσαν για τις αντιδράσεις κατοίκων απέναντι στο συνεργείο του εργολάβου της ΔΕΥΑΣ, που πήγε να εγκαταστήσει τα πρώτα υδρόμετρα (συνολικά 127) στην Κοινότητα του Ελαιώνα.

δευα-υδρομετρα_5329Ακολούθως, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ, η αντιεισαγγελέας ξέδωσε εντολή προς την Αστυνομική διεύθυνση Σερρών για προστασία του συνεργείου εγκατάστασης. Ετσι αύριο το πρωϊ (15/6) το συνεργείο  του εργολάβου θα συνοδεύεται από αστυνομικούς, ώστε να αρχίσει απρόσκοπτα η εγκατάσταση των υδρομέτρων, καθώς η όποια παρεμπόδιση των εργασιών επισύρει ποινικές ευθύνες. (Να σημειώσουμε ότι με συνδρομή αστυνομικής δύναμης έγινε διακοπή υδροδότησης στους κατοίκους της περιοχής 40 Μαρτύρων όπου για χρόνια “αμελούσαν” στην πληρωμή των λογαριασμών στη ΔΕΥΑΣ χωρίς συνέπειες)

Ο κ. Χασαπίδης μας επισήμανε ότι η απόφαση εγκατάστασης των υδρομέτρων έχει παρθεί από τη ΔΕΥΑΣ το… 2010(!) επί δημαρχίας Ζήση Μητλιάγκα (πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών τότε ήταν ο κ.Στέλιος Σαουλίδης). Η απόφαση τότε έκανε λόγω για εγκατάσταση υδρομέτρων στον Ελαιώνα «εντός σύντομου χρονικού διαστήματος» το οποίο, όπως είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ έφτασε τα… 16 χρόνια και δεν είχε κανένα σκοπό, αυτά να γίνουν… 20!