Κάδοι ανακύκλωσης… ρούχων και… παπουτσιών στον Δήμο Ηράκλειας!

Κάδοι ανακύκλωσης… ρούχων και… παπουτσιών στον Δήμο Ηράκλειας!

Ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος χωριστής συλλογής μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης – υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών σύμφωνα με τη σύμβαση συνεργασίας του Δήμου Ηράκλειας με την εταιρεία ανακύκλωσης EAST-WEST GREECE Μ.Ε.Π.Ε.

Οι ειδικοί κάδοι θα τοποθετηθούν σταδιακά σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου, καθώς θα πραγματοποιηθούν και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών.

«Τίποτα δεν είναι για πέταμα»

Η εταιρεία EASTWEST GREECE δραστηριοποιείται από το 2015, στον τομέα ανακύκλωσης ειδών ένδυσης και υπόδησης. Mέσω της στενής συνεργασίας με τους δήμους, θέτουμε τις βάσεις για ένα καθαρό και αειφόρο περιβάλλον καθώς όλες οι δράσεις μας προσανατολίζονται στη χρήση των φυσικών μας πόρων με σεβασμό και αγάπη. Φέρτε τα ρούχα και παπούτσια σας και δώστε τους μια δεύτερη ευκαιρία για χρήση, καθώς τα άριστα ποιοτικά είδη διατίθενται σε άπορους μέσω της τράπεζας ενδυμάτων των δήμων ενώ τα υπόλοιπα παίρνουν το δρόμο της ανακύκλωσης.

Με σύνθημα «Τίποτα δεν είναι για πέταμα» και σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και κυκλικής οικονομίας αξιοποίησης όλων των υλικών και αγαθών, τα ρούχα και τα παπούτσια δεν μπορούν να οδηγούνται στους κοινούς κάδους απορριμμάτων.

Η εξειδικευμένη ομάδα της EASTWEST GREECE μπορεί να εγγυηθεί πως τα ρούχα σας θα καταλήξουν σε χέρια άλλων που πραγματικά το έχουν ανάγκη, αλλά ακόμα και τα ρούχα που δεν έχουν πλέον ζωή ανακυκλώνονται και κατόπιν επεξεργασίας κατασκευάζονται πανάκια καθαρισμού, μονωτικό υλικό, στουπιά, φόρμες εργασίας, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων, κτλ.

Με … το «χαμό» της ντουλάπας

Ζείτε εναλλακτικά και φιλικά προς το περιβάλλον; Με την αλλαγή της εποχής, βρισκόμαστε κάθε φορά αντιμέτωποι με … το «χαμό» της ντουλάπας μας, καθώς υπάρχουν ρούχα που δεν μας ταιριάζουν πλέον ή απλώς δεν τα χρειαζόμαστε.

Εξάλλου, σύμφωνα με ειδικούς, όταν περιβαλλόμαστε από περισσότερα πράγματα απ’ ό, τι μπορούμε να διαχειριστούμε, τότε έχουμε την αίσθηση πως η ζωή μας βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Έχετε, λοιπόν, αναρωτηθεί ποτέ αν αυτά τα ρούχα έχουν θέση στη ντουλάπα σας; Ίσως είναι δύσκολο να τα αποχωριστείτε, αλλά αν έχετε χρόνια να τα φορέσετε, γιατί να πιάνουν πολύτιμο χώρο;

  • Εάν τα πετάξετε, πηγαίνουν σε χώρους υγειονομικής ταφής και μένουν εκεί για πολλά χρόνια.
  • Εάν τα αφήσετε σε έναν κάδο ανακύκλωσης ρούχων, τότε αυτά επαναχρησιμοποιούνται ή ανακυκλώνονται.

Σκεφτείτε τι θα επιλέξετε…