Καφές και σαντουϊτς σε… αναμονή;;;

Καφές και σαντουϊτς σε… αναμονή;;;

Μια νέα ιδέα προωθείται από νέους σε μεγάλες πόλεις της χώρας μας, πρόκειται για τη κίνηση «καφές σε… αναμονή»

Ο «Καφές σε αναμονή» -ή αν προτιμάτε «Caffè Sospeso»- είναι μια ιδέα που γεννήθηκε στη Νάπολη της Ιταλίας πριν από περίπου έναν αιώνα και αποτελεί το έναυσμα για τη δημιουργία ενός κινήματος σε όλες τις γειτονιές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Μια ομάδα παιδιών που ζουν στην Αθήνα, ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες μια εκστρατεία μέσω διαδικτύου, με στόχο να δημιουργηθεί μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης. Αυτό που εισηγούνται δεν είναι κάτι σύνθετο και πολύπλοκο.

Στην ουσία ο καθένας από εμάς, αγοράζοντας -για παράδειγμα- έναν καφέ από ένα μαγαζί, μπορεί να πληρώσει έναν ακόμα, τον οποίο θα πιεί στην υγειά του πρώτου ένας συνάνθρωπος μας που το έχει πραγματικά ανάγκη.

«Στόχος μας είναι να φτάσει η ιδέα στις γειτονιές όλης της Ελλάδας και της Κύπρου και να υπάρχει εκτός από καφές σε αναμονή, είδη πρώτης ανάγκης, ψωμί, γάλα, κρέας, φρούτα κ.α.», δηλώνει στη Cyprus Times ο εμπνευστής της ιδέας, Δημήτρης Πανέλης.

«Ιδανικό θα ήταν να οργανωνόντουσαν σε όλες τις πόλεις μικρές ομάδες πολιτών όπου σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, Δήμους κλπ, να οργάνωναν και να επικοινωνούσαν την ιδέα», αναφέρει ο Δημήτρης προσθέτοντας πως είναι πολύ χαρούμενος γιατί «όπως φαίνεται κάτι μεγάλο ξεκινάει! Στο χέρι μας είναι να το μεγαλώσουμε ακόμα πιο πολύ»!

Η ιδέα παρουσιάστηκε στα social media μόλις πριν από μερικές ημέρες και ήδη τυγχάνει ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης, τόσο από καταστηματάρχες όσο και από πολίτες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Ιδου για τους σερραϊους επιχειρηματίες ένα πεδίο συνεισφοράς στους συνανθρώπους μας και στη κοινωνία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το βίντεο που θα δείτε ετοιμάστηκε με μηδενικό κόστος, από μια ομάδα εθελοντών – σπουδαστών στη δραματική σχολή Δήλος.

https://youtu.be/uVxZcMKfz-0