Και ξαφνικά γεμίσαμε… αντιρατσιστές!

Και ξαφνικά γεμίσαμε… αντιρατσιστές!
Του Νίκου Φαλαγκάρα [nicfalag@yahoo.gr]
Του Νίκου Φαλαγκάρα
[nicfalag@yahoo.gr]

[Του Νίκου Φαλαγκάρα]

Καλημέρα, φίλες και φίλοι, και καλή Πέμπτη (πότε έφτασε κιόλας).

Και ξαφνικά γεμίσαμε αντιρατσιστές, που δεν ξέρουμε πού να τους βάλουμε πια.

Μόνος και αποκλειστικός ρατσιστής σ’ αυτή τη χώρα ο Λαζόπουλος του οποίου ο σατιρικός λόγος-οίστρος, ανεξάρτητα του αν διάκειται κανείς ευνοϊκά ή όχι απέναντί του, είναι αλήθεια ότι αρκετές φορές εκτρέπεται, χωρίς αυτό να επιβάλλεται από τις ανάγκες της σάτιρας, σε αναφορές και με τέτοια απόχρωση.

Μόνο που το πρόβλημα των επικριτών του (των περισσότερων τουλάχιστον) δεν είναι αυτό, αλλά, στην πραγματικότητα, το ότι τα βέλη του αποφεύγουν να στοχεύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα.

Στοιχηματίζω, μολονότι δεν τα πάω και τόσο καλά με τα τυχερά παίγνια γενικώς, ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, μόνο ύμνους και επαίνους θα εισέπραττε από αυτούς που δεν φείδονται ιδιαζόντως απαξιωτικών χαρακτηρισμών για το πρόσωπό του. Ακόμα και όταν δεν μιλάει παραμένει στόχος και κίνδυνος. Καμία έκπληξη.

Η υποκρισία και η κακοβουλία σ’ αυτόν τον τόπο έχουν πλούσιο παρελθόν. Γιατί όχι και ισότιμο μέλλον.

Η κυρία που δήλωσε ότι δεν θα ξαναχρησιμοποιήσει για τις μετακινήσεις της τον ΗΣΑΠ, επειδή θα αναγκάζεται συγχρωτίζεται με επικίνδυνους «λαθρομετανάστες», θα χρειαστεί μεν να ξοδεύει κάτι περισσότερο πια, πλην όμως θα αισθάνεται τουλάχιστον ασφαλής και… γνήσια πατριώτισσα.

Το συμπέρασμα πάντως είναι ότι είναι ανάγκη εξάπαντος να θεσπιστούν πολλά –μικρά έστω- Νόμπελ (θράσους, μίσους, βλακείας κ.λπ.).

Οι διεκδικητές τους πληθαίνουν με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου και ζητούν στοιχειώδη δικαίωση.

One Response to "Και ξαφνικά γεμίσαμε… αντιρατσιστές!"

  1. ΜΕΝΤΖΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ   18 Φεβρουαρίου 2016 at 11:23

    Και όταν θα αρχίσει να τα χώνει και στον ΣΥΡΙΖΑ (γιατί θα ρθει και αυτή η ώρα), τότε όλοι οι σημερινοί επικριτές του θα γίνουν υμνητές…