Κάηκε ολοσχερώς οικοδομή με σουπερ-μαρκετ στο Σκούταρι (video)

Κάηκε ολοσχερώς οικοδομή με σουπερ-μαρκετ στο Σκούταρι (video)

Φωτιά ξέσπασε το πρωϊ της Κυριακής 4/12 (περίπου στις 9.30) σε οικοδομή στο κέντρο του χωριού Σκούταρι, στο ισόγειο της οποίας λειτουργούσε Σούπερ Μάρκετ.

Η φωτιά εικάζεται ότι ξεκίνησε από καυστήρα θέρμανσης με ξύλα και η οποία επεκτάθηκε στην αποθήκη του Σούπερ Μάρκετ, η οποια περιείχε εύφλεκτα  υλικά, (γκαζάκια, λάδια, χαρτικά κ.α.) με αποτέλεσμα να επεκταθεί σε όλο το οίκημα και ο καπνός να φαίνεται ακόμη και από την πόλη των Σερρών!

Βομβαρδισμένο τοπίο

Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς σημειώθηκαν εκρήξεις από εύφλεκτα υλικά που υπήρχαν εντός του καταστήματος, ενώ οι δρόμοι γυρω από το κατάστημα είχαν γεμίσει με …γκαζάκια που εκσφενδονίσθηκαν από το Σουπερ Μάρκετ.

Από τη φωτιά ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές..

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών δέχθηκε κλήση περίπου στις 10:00 το πρωί και στο χωριό έφτασε αρχικά ένα όχημα για να ακολουθήσουν στη συνέχεια άλλα δύο  από την Π.Υ. Σερρών

Όταν διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης και φοβούμενοι επέκταση της φωτιάς σε διπλανές οικίες,  κλήθηκαν άλλα δύο οχήματα από το κλιμάκιο Νιγρίτας, ένα όχημα από το κλιμάκιο Σιδηροκάστρου όπως επίσης και ένα όχημα από τα κλιμάκια Νέας Ζίχνης και Ροδολίβους ενώ στο σημείο μετέβησαν και πυροσβεστικές ενισχύσεις από τη Θεσσαλονίκη όπως επίσης και υδροφόρες του Δήμου Σερρών και του Δήμου Βισαλτίας.

Συνολικά 30 άνδρες της Πυροσβεστικής προσπαθουσαν μέχρι αργά το μεσημέρι να σβήσουν τη φωτιά, που πάντως είχε τεθεί υπο έλεγχο από της 12.00 το μεσημέρι.

(η φώτο είναι από το epiloges.tv)