“Ανάσα αξιοπρέπειας” στην Πλατεία Ελευθερίας των Σερρών (φωτο+video)

“Ανάσα αξιοπρέπειας” στην Πλατεία Ελευθερίας των Σερρών (φωτο+video)

 

axioprepeia-serresΣήμερα στις 18:00 το απόγευμα πολίτες των Σερρών έδωσαν «ραντεβού» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Πλατεία Ελευθερίας των Σερρών  προκειμένου με την παρουσία τους να διατρανώσουν ένα δυναμικό «όχι» στα μέτρα λιτότητας.

Αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ήταν περίπου 200 άτομα (σ.σ. για τις Σέρρες και τη ραθυμία που επικρατεί σε ανάλογες εκδηλώσεις θεωρείται ικανοποιητικός αριθμός, με δεδομένο ότι δεν συμμετείχαν επισήμως πολιτικές οργανώσεις)

Παρακολουθείστε εδώ βιντεο απο τη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών (15/2) στις 18.00

Την ίδια ώρα συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε Ιωάννινα, Κόρινθο, Ναύπλιο, Βέροια, Λάρισα, Βόλος, Καστοριά, Καβάλα, Καλαμάτα, Λευκωσία, Κάλυμνος, Λέσβος, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Πάτρα, Λαμία, Άμφισσα, Φλώρινα, Δράμα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Χίο, Κω, Σύρο, Τήνο, Ιεράπετρα, Σπάρτη, Καρδίτσα, Σκιάθος, Κατερίνη, Κουφονήσια, Πύργο, Αγρίνιο,  Κύθηρα, Κέρκυρα, Γαύδο, Κεφαλονιά, Ηγουμενίτσα, Σίφνος, Ζάκυνθο, Ορεστιάδα και Ρόδο.

Κοινό κάλεσμα όλων των εκδηλώσεων

«Ήδη οι μεγάλες κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού, αλλά και οι συγκεντρώσεις συμπαράστασης σε πόλεις του εξωτερικού αποτελούν το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί στην προσπάθεια της κυβέρνησης» αναφέρει το κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο ζητά και από τους λαούς της Ευρώπης να σταθούν με αλληλεγγύη δίπλα στην Ελλάδα. «Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.
Συνεχίζουμε με πείσμα και αυτοπεποίθηση.
Θα νικήσουμε!»

 καταλήγει το ίδιο κάλεσμα.

Βρυξελες-αξιοπρέπεια-02204Εκατοντάδες πολίτες μαζεύτηκαν στις Βρυξέλλες την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό και να διαδηλώσουν εναντίον της λιτότητας, στηρίζοντας την ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της με την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το ΔΝΤ για τον τερματισμό του μνημονίου. 

Γλεζος-αξιοπρέπεια-βρυξελες-02193Την ίδια στιγμή συγκεντρώσεις υποστήριξης των ελληνικών αιτημάτων πραγματοποιήθηκαν και σε ΗΠΑ, Ολλανδία, Βέλγιο, Αγγλία, Σκοτία, Κύπρος, Δανία, Ελβετία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βραζιλία, Αυστρία, Φινλανδία, ΗΠΑ, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Λετονία, Σουηδία, Ιρλανδία, Ουγγαρία, Κροατία και στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας.