ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ!

Καστρινός_Θεόδωρος_ΣΥΡΙΖΑ_Διαβαση_Πεζώνγράφει ο  Θόδωρος Καστρινός 
μέλος της  «Διάβασης Πεζών»
Σέρρες 30 Απριλίου 2013

Σε όλους αυτούς που επιμένουν να εκτίθενται δημόσια, ισχυριζόμενοι, ότι το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), δεν θα μπορεί να πωλήσει δημοτική περιουσία (σιγά μη τους ρωτήσουν), τους αφιερώνω εξαιρετικά το παρακάτω δημοσίευμα.

Γεώργιος Ξυλογιάννης (εκπρόσωπος τύπου και σύμβουλος του Δημάρχου κ. Πέτρου Αγγελίδη): «Το ΤΑΙΠΕΔ αξιοποιεί μόνο ακίνητα του δημοσίου όχι δημοτικά».Κανένα πρόβλημα και για τα λοιπά δημοτικά ακίνητα που «φέρονται να βρίσκονται στην λίστα του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων».

Πέτρος Αγγελίδης (δήμαρχος Σερρών) επισήμανε: «….από την στιγμή που τα στρατόπεδα περιέλθουν στην δημοτική περιουσία, δηλαδή γίνουν δημοτική περιουσία, γίνουν δημοτικά ακίνητα ασφαλώς δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος πώλησης των στρατοπέδων»

(σ.σ. τα παραπάνω αποσπάσματα δημοσιεύτηκαν στον τοπικό Τύπο).

Ο κ. Αγγελίδης ξεχνάει (;;;) ότι 125.000 τμ του πρώην στρατοπέδου ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ και 40.000 τμ του πρώην στρατοπέδου ΕΜΜ. ΠΑΠΑ είναι δημοτική περιουσία, με τίτλους ιδιοκτησίας. Να του θυμίσουμε επίσης, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αναγνώρισε την κυριότητα του Δήμου Σερρών στο ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ, όταν έκανε δεκτή την προσφυγή της παράταξης του, κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου επί δημαρχιακής θητείας Βλάχου).

Επικίνδυνη  άγνοια ή εσκεμμένα (πολιτικάντικα) ψεύδη; ότι και να επιλέξει κανείς το αποτέλεσμα είναι το ίδιο καταστροφικό για τους Σερραίους.

Η σημερινή δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης (όλοι αυτοί που διαμορφώνουν, με την ψήφο τους, την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο),  δεν θέλουν και δεν μπορούν να υπερασπισθούν την περιουσία των Σερραίων.

Η σημερινή δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης είναι γνήσιοι εκφραστές και φορείς υλοποίησης της μνημονιακής πολιτικής στην πόλη μας.

Είναι επικίνδυνοι για  τα συμφέροντα του Δήμου και κατ’ επέκταση των Σερραίων.  Γι αυτό στις προσεχείς δημοτικές εκλογές οι Σερραίοι θα τους δείξουν την «έξοδο».

Το δημοσίευμα του ethnos.gr Ημερομηνία: 29/04/2013 18:24

Τίτλος: Η βασίλισσα Ελισάβετ θέλει να αγοράσει το Μον Ρεπό της Κέρκυρας για τα…   γεράματά της

Υπότιτλος: Πωλείται το Μον Ρεπό; Ενα «περίεργο» δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph» προκάλεσε ταραχή στην Κέρκυρα κι όχι μόνο.

… Ωστόσο, η «ανακάλυψη» της εφημερίδας ότι πωλείται και το Μον Ρεπό είναι αυτή που προκάλεσε και τον μεγαλύτερο θόρυβο, καθώς πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο, ένα πανέμορφο ανάκτορο, μνημείο για τη σύγχρονη ιστορία της χώρας, αλλά και ακίνητο-τοπόσημο για την Κέρκυρα.

Το Μον Ρεπό, το κτήμα  στο οποίο έκαναν τις διακοπές τους οι βασιλικές οικογένειες που  πέρασαν από την Ελλάδα τα τελευταία 180 χρόνια, περιλαμβάνει, εκτός από το πανέμορφο παλάτι, μία έκταση άνω των 250 στρεμμάτων με μοναδικούς κήπους αλλά και μεγάλη αρχαιολογική αξία, καθώς το κτήμα βρίσκεται στην περιοχή της Παλαιόπολης, με ευρήματα που χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα π.Χ. Για το ακίνητο αυτό έχουν γίνει μεγάλοι δικαστικοί αγώνες με τον τέως βασιλιά Γλίξμπουργκ, αλλά και δυναμικές κινητοποιήσεις από την τοπική κοινωνία, η οποία και κατάφερε να το κατοχυρώσει πριν από περίπου 20 χρόνια. Ποτέ, λοιπόν, μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει ούτε καν πρόταση για να μπει το Μον Ρεπό σε κάποια λίστα πώλησης δημόσιων ακινήτων, γι’ αυτό και το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας χαρακτηρίστηκε «περίεργο».

Παρά τους διακαείς πόθους νυν και τέως βασιλιάδων, το μοναδικό αυτό στολίδι για την Κέρκυρα και όλη την Ελλάδα δεν μπορεί να πουληθεί. Αυτό τονίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο νησί και υπογραμμίζουν με νόημα ότι ακόμη κι αν υπάρχει πρόθεση από την πολιτεία «θα περάσουν… πάνω από το σύνολο της κερκυραϊκής κοινωνίας».

«Εστω κι αν η Ελλάδα βρίσκεται  σε δεινή οικονομική θέση, αν αποφασίσει κάποιος να βάλει το Μον Ρεπό σε πλειστηριασμό, θα πρέπει να ξέρει ότι  θα κηρυχθεί πόλεμος στο νησί. Οι αντιδράσεις θα είναι μεγάλες, καθώς  η Κέρκυρα έκανε αγώνες 30 ετών για να περάσει το ακίνητο στην ιδιοκτησία του δήμου»

Πηγή: ethnos.gr – ΒΑΣΙΛΗΣ Σ. ΚΑΝΕΛΗΣ