«Το καλοκαίρι με γαλλικά χρώματα» στο παιδικό τμήμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη δέχθηκε μια δωρεά  29 Γαλλικών βιβλίων από τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη δέχθηκε μια δωρεά 29 Γαλλικών βιβλίων από τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη

Το φετινό καλοκαίρι επεφύλασσε πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά της πόλης των Σερρών. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη δέχθηκε μια δωρεά  29 Γαλλικών βιβλίων από τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, Christophe le Rigoleur. Οι εκπλήξεις όμως δε σταμάτησαν σε αυτή τη γενναιόδωρη χειρονομία, καθώς έχοντας τα νέα βιβλία ως αφορμή, ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας προσφέρθηκε να διοργανώσει στο χώρο της βιβλιοθήκης δράσεις για ηλικίες 6-12 ετών, οι οποίες αποσκοπούσαν στην επαφή των παιδιών με τη γαλλική κουλτούρα και γλώσσα.

Τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο πραγματοποιήθηκαν δώδεκα δράσεις  στο χώρο της νέας παιδικής μας βιβλιοθήκης : αναγνώσεις παραμυθιών, εικαστικές δημιουργίες, δραματοποιήσεις, κινηματογράφος, ψηφιακά ταξίδια, παιχνίδι, μαγειρική, μερικοί από τους ευφάνταστους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τον Γαλλικό πολιτισμό. Πέρασαν το κατώφλι της βιβλιοθήκης 350 παιδιά και έφυγαν με χαμόγελο και με τουλάχιστον ένα βιβλίο στο χέρι!

Ήταν μια όμορφη συνεργασία με δημιουργικούς  ανθρώπους του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας, που θα επιδιώξουμε να συνεχιστεί και κατά τη νέα σχολική χρονιά. Για τις δραστηριότητες του Συλλόγου και όχι μόνο, μπορείτε να επισκέπτεστε τη σελίδα της βιβλιοθήκης (https://www.serrelib.gr) ή και την ίδια τη βιβλιοθήκη στην οδό Ν. Νικολάου 20, ενώ μπορείτε να ενημερώνεστε και τηλεφωνικώς στο 2321098550-7. Και όπως μάθαμε να λέμε αυτές τις ημέρες: «à tout à l’heure», δηλαδή εις το επανιδείν!