Κάμερες ασφαλείας: Ένα απαραίτητο σύστημα για όλους τους χώρους

Κάμερες ασφαλείας: Ένα απαραίτητο σύστημα για όλους τους χώρους

Πριν από λίγα χρόνια, η τεχνολογία έφερε το εκσυγχρονισμένο προϊόν της ip κάμερας ασφαλείας στην επιφάνεια. Είναι ένα σύστημα το οποίο έφερε την επανάσταση στους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, αφού μπόρεσε να κάνει πραγματικότητα μία επιθυμία που είχαν πολλοί, οι οποίοι έβλεπαν την περιουσία τους να διαλύεται από έναν διαρρήκτη που δεν άφηνε κανένα ίχνος πίσω του. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στην εποχή μας ήρθε στην επικαιρότητα η κάμερα ασφαλείας, φέρνοντας μαζί της όλα τα συστήματα παρακολούθησης που λύνουν τα χέρια πολλών επαγγελματιών. Κάντε κλικ εδώ  και δείτε μια μεγάλη γκάμα από κάμερες ασφαλείας και παρακολούθησης.

Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα μας. Τα βιομηχανικά καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα μπορούν πλέον να είναι έξω από τα στενά πλαίσια των security, αναπτύσσοντας μία πολιτική ραγδαίας τεχνολογικής προόδου με ένα τρίτο μάτι που μπορεί να τους διασφαλίσει την ασφάλειά τους και την προάσπιση της περιουσίας τους.

Θέλοντας να διαλύσουμε την σύγχυση που υφίσταται στο δημόσιο προσκήνιο είναι καλό να έχουμε υπόψιν μας ότι η χρήση τους βρίσκεται σε πολύ λεπτά όρια της ιδιωτικότητας των πολιτών. Έτσι θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν τα όρια που μπορούν να εφαρμόζονται και να εγκαθίσταται. Όσον αφορά τους ιδιωτικούς χώρους η χρήση τους μπορεί να είναι όχι τόσο ελεγχόμενη αλλά μπορεί να προκαλέσει εύκολα την δυσμένεια πολλών π.χ. σε μία πολυκατοικία.

Η πιο προηγμένη τεχνολογία στις κάμερες ασφαλείας ήρθε πριν από λίγο καιρό, αντικαθιστώντας τον παλιό φακό με φακό πυριτίου, ο οποίος μπορεί να διαπιστώσει μέχρι και σε ένα στενό δρομάκι την παρουσία κάποιου, αναγνωρίζοντας μάλιστα μέχρι και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Η έννοια της παρακολούθησης άρα είναι στην διάθεσή σας, καθώς μέσω της κάμερας γίνεται σαφές το φύλο, τα χαρακτηριστικά, το ύψος και άλλα.

Πηγαίνοντας ενάντια στα συμβατικά υλικά που χρησιμοποιούνταν στα συστήματα ασφαλείας, η επανάσταση στους μικρότερους φακούς μπορεί να φέρει και μία επανάσταση στις τιμές, κάνοντας πιο φθηνά τα συστήματα και πιο προσιτά ακόμα και σε ένα μεσαίο οικονομικό επίπεδο.

Ευχαριστούμε την εταιρεία RG Alarm  για τις πολύτιμες συμβουλές!