Καμπάνα με αναστολή για τον ξυλοδαρμό εφοριακών στο γάμο της Κερκίνης

Καμπάνα με αναστολή για τον ξυλοδαρμό εφοριακών στο γάμο της Κερκίνης

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε την Τρίτη 3/9 από το δικαστήριο στον ιδιοκτήτη της αίθουσας εκδηλώσεων στις Σέρρες όπου είχε πραγματοποιηθεί έλεγχος των εφοριακών για φορολογικές παραβάσεις.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης στην περιοχή της Κερκίνης, ο οποίος μαζί με άλλους που συμμετείχαν σε εκδήλωση γάμου, το περασμένο Σάββατο 31/8, είχαν επιτεθεί ασκώντας βία στην ομάδα των εφοριακών υπαλλήλων που είχαν επιχειρήσει φορολογικό έλεγχο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο εφοριακοί ζήτησαν από το ιδιοκτήτη του καταστήματος να προβούν σε έλεγχο και ενώ το γλέντι ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος τους προπηλάκισε και παρακινώντας παρευρισκόμενους πελάτες χτύπησαν τους δύο εφοριακούς. Επιτέθηκαν στους εφοριακούς – σκίζοντάς τους μέχρι και τα ρούχα – και αναγκάζοντάς τους τελικά να αποχωρήσουν.
Ο πατέρας του γαμπρού ζήτησε από τους εφοριακούς να αποχωρήσουν και να μην «χαλάσουν» το γαμήλιο γλέντι, κάτι που αρνήθηκαν οι ελεγκτές.

Τι λέει ο γαμπρός

Ο γαμπρός μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για το περιστατικό, τονίζοντας: «Εμείς σχεδιάζαμε ένα γάμο έναν χρόνο και σε δευτερόλεπτα χάλασαν όλα».
«Δεν είναι θέμα ιδιοκτήτη. Ο άνθρωπος προσπαθούσε να τους προστατεύσει, είναι θέμα του κόσμου. Ο κόσμος πολεμούσε να τους απωθήσει. Η γυναίκα μου έκλαιγε, την έχασα σε κάποια φάση, δεν μπορούσα να την βρω. Κόσμος έφυγε χωρίς να μας χαιρετήσει, έγινε ένας χαμός», τόνισε ο Πασχάλης Γκαϊδαντζής.

Τι λέει ο ιδιοκτήτης του κέντρου διασκέδασης

Ο ιδιοκτήτης μίλησε στο Open και υποστήριξε ότι επιτέθηκε γιατί ο ένας εφοριακός μίλησε άσχημα στην έγκυο γυναίκα του.

«Ο ένας από τους δύο ήταν πολύ προκλητικός και στο δικαστήριο ο δεύτερος διαχώρισε τη θέση του. Πήγε και κούνησε ένα χαρτί στη γυναίκα μου, γιατί εγώ έλειπα, και της έλεγε ότι αυτό είναι 2,5 χιλιάρικα. Δηλαδή ότι δεν συνεργαστήκαμε στον έλεγχο», είπε.

Καταδικάζει αυτές τις πρακτικές ο Σύλλογος Εφοριακών

«Τους έσκισαν τα ρούχα και ο ένας από τους δύο μεταφέρθηκε με μώλωπες στο νοσοκομείο» είπε από την πλευρά του, ο Γραμματέας του Συλλόγου Εφοριακών Σερρών, Δημήτρης Σαϊνατούδης και πρόσθεσε:

«Καταδικάζουμε αυτές στις πρακτικές και την επίθεση στο συνάδελφό μας και εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τέτοιες συμπεριφορές απέναντι σε συναδέλφους που μάχονται κατά της εισφοροδιαφυγής. Ζητάμε την προστασία από την πολιτεία όταν βγαίνουν οι συνάδελφοι σε τέτοιους ελέγχους και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών».