Κάνε «εδώ και τώρα» την αίτηση για το μέρισμα – δες τι θα συμπληρώσεις

Κάνε «εδώ και τώρα» την αίτηση για το μέρισμα – δες τι θα συμπληρώσεις

taxis-netTο υπουργείο Οικονομικών έθεσε σε λειτουργία στο Taxis την εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος. Δείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση αλλά και τα στοιχεία που θα πρέπει να συμπληρώσετε.

Το κίνητρο να σπεύσετε να υποβάλλετε την αίτηση είναι ισχυρό καθώς όσοι καταθέσουν την αίτηση μέχρι το τέλος Απριλίου, θα εισπράξουν το ποσό μέχρι τις 10 Μαίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστεί να περιμένουν έναν ολόκληρο μήνα καθώς η επόμενη πληρωμή έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιουνίου και η τελευταία για το τις 10 Ιουλίου.

Προσοχή: όποιος δεν κάνει αίτηση μέχρι το τέλος Ιουνίου, χάνει το δικαίωμα στο μέρισμα.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση μέσω της οποίας μπορεί να υποβληθεί η αίτηση, είναι η εξής:

https://www1.gsis.gr/webtax/socdiv/year2014/socdiv/index.jsp

(σ.σ αν δεν δουλεύει το σχετικό link επισκεφτείτε το www.gsis,gr και κάντε κλικ στις υπηρεσίες προς πολίτες και στην ένδειξη «Αίτηση Κοινωνικού Μερίσματος»)

Τα μόνα στοιχεία που θα πρέπει να συμπληρώσετε είναι:

  1. Ο αριθμός του ρολογιού της ΔΕΗ (θα συμπληρωθεί αυτόματα η διεύθυνση)
  2. Ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ)
  3. Ο αριθμός τηλεφώνου σας και το emailγια να επικοινωνήσουν μαζί σας για να σας πουν τα οριστικά αποτελέσματα ή αν χρειαστούν πρόσθετα δικαιολογητικά (σπάνια)
  4. Ο τραπεζικός λογαριασμός IBAN όπου θα κατατεθεί το μέρισμα (αν το δικαιούστε).
  5. Τα στοιχεία της συζύγου (ή του συζύγου) των ανήλικων παιδιών, των ανήλικων που φιλοξενούνται καθώς και των ενήλικων που φιλοξενούνται.

<

p>Το σύστημα Taxis, θα κάνει τις απαραίτητες διασταυρώσεις προκειμένου να προκύψει σε ποιους θα καταβληθεί το μέρισμα και σε ποιους όχι και θα πάρετε προσωρινή απάντηση, κατά την εκτύπωση της αίτησης, αν δικαιούστε «κοινωνικό μέρισμα». Το οποίο θα οριστικοποιηθεί μεσα σε μερικές ημέρες .