Ένοχοι κρίθηκαν ο 36χρονος και η 22χρονη σύντροφος του από τις Σέρρες οι οποίοι κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ από επιχείρηση … Σερραίου στη Ρόδο στην οποία επρόκειτο να εργαστούν!

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν περίπου 40.000 ευρώ χρήματα που ίδιοι αποδέχονται ότι πήραν, ενώ συνελήφθησαν όταν πλέον με το πλοίο της γραμμής είχαν φθάσει στην Κω!

Στο αυτόφωρο ποινές 4 & 2 χρόνων με αναστολή

Ο 36χρονος και η 22χρονη φίλη του μεταφέρθηκαν πίσω στη Ρόδο και προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου αυτόφωρου δικαστηρίου όπου και καταδικάστηκαν ο μεν άνδρας σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή και η δε σύντροφος του σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή.

Και οι δύο καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ άσκησαν έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου.

Πηγαν για εργασία, αλλά…

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το ζευγάρι μετέβη στη Ρόδο σε επιχείρηση 62χρονου από τις Σέρρες όπου εκεί θα τους φιλοξενούσε σε δωμάτια που διαθέτει εκεί. Όπως όμως στη συνέχεια κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ο 62χρονος, το ζευγάρι των συμπατριωτών του, πήρε το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ και εξαφανίστηκε.

Άμεσα ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης από τους αστυνομικούς και τελικά στις 9 Ιουλίου 2017 το βράδυ το ζευγάρι εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας κατά την αποβίβασή του από το πλοίο της γραμμής στην Κω.

Σε έλεγχο που έγινε στους δράστες βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 39.910 ευρώ, χρήματα που οι ίδιοι αποδέχονται ότι έκλεψαν.