Καταδίκη 3 χρόνων και πρόστιμο 7.500ευρώ για την κακοποίηση σκυλιών στο Παλαιόκαστρο

Καταδίκη 3 χρόνων και πρόστιμο 7.500ευρώ για την κακοποίηση σκυλιών στο Παλαιόκαστρο

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 δικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών ο 66χρονος που κακοποίησε βάναυσα δύο σκυλιά στο Παλαιόκαστρο Σερρών στις 27 Μαΐου  2016 βγάζοντας τα μάτια τους με σύρμα, ενώ το ένα το σκότωσε γιατί κυνηγούσαν τις κότες του.

Οι δύο υποθέσεις κακοποίησης των δύο κουταβιών είχε καταγγείλει ο Φιλοζωϊκός Ομιλος Σερρών πέρυσι στις 28/5/2016.

Η μια ήταν κατά του δράστη Ι. Κ. και η άλλη κατά του ιδιοκτητών των ζώων Δ.Μ και Χ.Μ., οι οποίοι ενώ στην αρχή κατήγγειλαν το δράστη στο ΦΟΣ, αρνήθηκαν να καταθέσουν εναντίον του και άφησαν το ένα από τα ζώα τους να πεθαίνει μόνο του αβοήθητο, συγχωνεύτηκαν από την έδρα σε μια υπόθεση και εκδικάστηκαν μαζί.

Το δικαστήριο, ενώ δεν έκανε δέκτη την παράσταση Πολιτικής Αγωγής του ΦΟΣ, παρόλα αυτά πείστηκε πέρα πάσης αμφιβολίας από τις καταθέσεις των 3 μαρτύρων του συλλόγου και έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για βασανισμό και θανάτωση και καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 2 έτη για κάθε ζώο και 5000 ευρώ χρηματική ποινή για κάθε ένα από αυτά!

Η συνολική ποινή λοιπόν μετά τους συμψηφισμούς ήταν 3 χρόνια εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης και 7.500 ευρώ χρηματική ποινή!!!

Το δικαστήριο επίσης έκρινε αθώους μεν τους ιδιοκτήτες της σκυλίτσας για συνεργεία στην κακοποίηση της, αλλά τους παρέπεμψε στον εισαγγελέα από την αρχή με την κατηγορία για υπόθαλψη εγκληματία!!!