Καταγγελία της παράταξης «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα» για… «όργιο νοθείας» στις εκλογές Εμποροϋπαλλήλων ν.Σερρών

Εργατικό Κέντρο ΣερρώνΜε ανακοίνωσή της η παράταξη της «Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας» (ΤΑΕ), καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το όργιο νοθείας και την παραβίαση του καταστατικού του σωματείου «Υπαλλήλων Εμπορικών Επαγγελματικών Καταστημάτων και Πολυκαταστημάτων Ν. Σερρών», από την παράταξη της «Αγωνιστικής Κίνησης Εμποροϋπαλλήλων» που στηρίζεται και ελέγχεται από τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και του εργατικού κέντρου Σερρών.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Προσπαθώντας καταρχήν να αποκλείσουν από την Γ.Σ. του σωματείου την πλειοψηφία των εργαζομένων, το Δ.Σ. στις 3/4/2013 πήρε απόφαση να γίνει η Γ.Σ. το Σάββατο 25/5/2013 στις 11:30 το πρωί, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου ήταν στους χώρους δουλειάς τους.
Παράλληλα, το ίδιο διάστημα ενημερωθήκαμε ότι έγινε προσπάθεια από το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών, με βάση τις καταστάσεις που είχε από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, να εγγραφούν στο σωματείο άτομα που εργάζονται στα 5μηνα, τα οποία ουδέποτε είχαν σχέση με τον κλάδο του εμπορίου, αφού ήταν φοιτητές, πρώην αυτοαπασχολούμενοι κλπ. Και μάλιστα με την δικαιολογία «περάστε να πάρετε τα χρήματα που σας οφείλουν» και με τον εκβιασμό της μη επαναπρόσληψης σε επόμενο πρόγραμμα αν δεν προσέλθουν να ψηφίσουν. Οι εκβιασμοί τους έπιασαν τόπο, αφού οι νέες εγγραφές στα μητρώα ήταν πάνω από 500.
Η Γ.Σ. ξεκίνησε με 50 άτομα, την ώρα που τα μητρώα μετράνε πάνω από 950 εγγεγραμμένους, χωρίς να ελεγχθεί με βάση το καταστατικό αν ήταν τακτοποιημένοι οικονομικά το 1/5 των μελών, ούτε ακόμα κι αν ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα οι 50 που συμμετείχαν στην Γ.Σ..
Με διαδικασία εξπρές χωρίς εισήγηση, ούτε οικονομικό έλεγχο για την κατάσταση του σωματείου ο απερχόμενος πρόεδρος Συμεωνίδης Παύλος, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ προχώρησε απευθείας σε πρόταση για το ζήτημα να παραμείνουν ανοιχτά τα μητρώα καθ` όλη την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Η παράταξη της «Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας» παρενέβη και με τη σύμφωνη γνώμη της δικαστικού υπαλλήλου και με βάση το νόμο 1264/82 θεωρήθηκε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο.
Με πραξικοπηματικό τρόπο προχώρησαν σε εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, όχι αντιπροσωπευτικά, αλλά εξέλεξαν και τα τρία μέλη της εφορευτικής επιτροπής με το «έτσι θέλω» παραβιάζοντας κατάφωρα το καταστατικό, από την δικιά τους παράταξη.
Κατά την διάρκεια όλης αυτής της φαρσοκωμωδίας, οποιαδήποτε πρόταση ή ομιλία που ήθελε να κάνει οποιοσδήποτε άλλος, διακοπτόταν από τον απερχόμενο πρόεδρο με απαράδεκτο τρόπο. Να σημειώσουμε επίσης ότι έγραψαν στα παλιότερα των υποδημάτων τους και έκαναν κουρελόχαρτο το καταστατικό του σωματείου και τον  νόμο 1264/82  αφού έφεραν πρόταση να γίνει η όλη διαδικασία της ψηφοφορίας μόνο με αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο, ΧΩΡΙΣ να είναι αναγκαία η επίδειξη βιβλιαρίου ΙΚΑ. Δεν θα μας εξέπληττε αν ερχόταν να ψηφίσουν ακόμα και με  ληξιαρχική πράξη θανάτου οι αποθανόντες, αφού την επόμενη μέρα στις 26/5/2013, όπως θα αναφερθούμε παρακάτω, ψήφιζαν άτομα ακόμα και μόνο με την άδεια αυτοκινήτου, έγγραφο που δεν μπορεί να αποδείξει ο κάτοχος ότι είναι ο ίδιος, αφού δεν υπάρχει ούτε καν  φωτογραφία.
Το μεσημέρι του Σαββάτου μας «τίμησε» με την παρουσία του ο γνωστός εγκάθετος Γ.Γ. του εργατικού κέντρου Νίκος Στεργίου, ο οποίος απείλησε τη δικαστικό ότι «δεν πρόκειται να ξανασυμμετέχει σε εκλογές σωματείου από εδώ και στο εξής, αν δεν δεχτεί να είναι ανοιχτά τα μητρώα όλο το Σ-Κ.
Την επόμενη μέρα πρωί πρωί και πριν ανοίξουν οι κάλπες η δικαστική υπάλληλος άλλαξε τη στάση της (ο εκβιασμός του Γραμματέα έπιασε τόπο) και έφερε το θέμα προς ψήφιση στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής των εκλογών , οι οποίοι φυσικά και δέχτηκαν την πρόταση του εργατοπατέρα τους με ψήφους 1 κατά (δικαστικός) – 3 υπέρ. Η ίδια εφορευτική επιτροπή δεν είχε καμιά ιδέα για το ν. 1264/82. όπως επίσης δεν είχε ΚΑΜΙΑ αρμοδιότητα να αντικαταστήσει τη Γ.Σ. ή το Δ.Σ. του σωματείου.
Οι κάλπες άνοιξαν και επειδή η κοινωνία των Σερρών είναι μια μικρή κοινωνία και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, είδαμε ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και καταστημάτων με την αστυνομική ταυτότητα και μόνο και αφού υπέγραφαν μια υπεύθυνη δήλωση γράφοντας μόνο το ονοματεπώνυμο τους και κανένα άλλο στοιχείο (βιβλιάριο ΙΚΑ), να ψηφίζουν στις εκλογές του σωματείου μας.
Εν κατακλείδι η προσπάθεια τους να αποκλείσουν την παράταξη μας από το Δ.Σ. του σωματείου, έπεσε στο κενό, γιατί παρά το όργιο νοθείας που επικράτησε κατάφερε και έβγαλε 1 έδρα στο Δ.Σ., 3 αντιπρόσωπους στο Εργατικό Κέντρο και 1 στην Ομοσπονδία.
Οι συνάδελφοί μας εμποροϋπάλληλοι θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Να καταλάβουν τον ρόλο που παίζουν οι εργατοπατέρες του κινήματος, οι οποίοι θέλουν τα σωματεία να παραμένουν σωματεία-σφραγίδες, χωρίς καμιά διάθεση για σύγκρουση με την εργοδοσία, χωρίς καμιά στήριξη σε κανέναν αγώνα των εργαζομένων, με μέλη που τα θυμούνται κάθε 3 χρόνια μόνο για τις μέρες των εκλογών.
Τους καλούμε να συσπειρωθούν γύρω από την παράταξη της «ΤΑΕ» που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, να εγγραφούν μαζικά στο σωματείο, να σπάσουν την τρομοκρατία που υπάρχει στους τόπους δουλειάς, αφού πολλοί από εμάς είμαστε απλήρωτοι εδώ και μήνες, να συγκροτήσουμε πυρήνες τέτοιους όπου κανένας εκβιασμός δεν θα πιάνει τόπο. Χωρίς μαζικά, ταξικά σωματεία η κατάσταση θα χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Μόνο οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και να ξεμπερδεύουν μια και καλή με τους λακέδες της τάξης τους.
Καλούμε κάθε αρμόδια δικαστική αρχή να παρέμβει, γιατί όπως φαίνεται οι «επιστήμονες» του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Σερρών, βρήκαν τεράστια δεξαμενή ψηφοφόρων από τους «πενταμηνίτες» τους οποίους που απ’ τη μια τους έχουν απλήρωτους και χωρίς δικαιώματα και από την άλλη, από δω και πέρα εκβιαστικά θα χρησιμοποιούν σε κάθε εκλογική διαδικασία.
Επιτέλους, κάποιος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, αλλιώς μια ζωή θα έχουμε  στο «τιμόνι» της ΓΣΣΕ Πολυζογόπουλους και Παναγόπουλους που θα ξεπουλάνe την Εργατική Τάξη.