Καταγγελίες του ΠΑΜΕ Σερρών για τις εκλογές στον Εργατικό Κέντρο-Οι υποψήφιοι της ΤΑΣ

Καταγγελίες του ΠΑΜΕ Σερρών για τις εκλογές στον Εργατικό Κέντρο-Οι υποψήφιοι της ΤΑΣ

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιούνται οι εργασίες του 26ου συνεδρίου των αντιπροσώπων του Εργατικού κέντρου Σερρών.

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Την Τρίτη (23/1) το ΠΑΜΕ Σερρών σε συνεντευξή τύπου που διοργάνωσε, κατήγγειλε την απερχόμενη διοίκηση οτι:

 «Έχει  μετατρέψει το Εργατικό Κέντρο σε πλασιέ, σε μεσίτη της μερικής απασχόλησης και των προγραμμάτων voucher, ΛΑΕΚ κλπ σε συνεργασία με ΚΕΚ, που μοιράζουν τη φτώχεια και ανακυκλώνουν την ανεργία. Φτάνοντας  στο σημείο  μπροστά σε αρχαιρεσίες να διαφημίζουν αυτά τα  προγράμματα κλπ.ενώ Προσπαθεί να αποκρύψει τις εργασίες του 26ου Συνεδρίου »

Ανακοινώθηκαν επίσης οι υποψήφιοι της ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ που είναι το όνομα του συνδυασμού με το οποίο κατέρχεται το ΠΑΜΕ στις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου. Αυτοί είναι οι: Αγγελάκης Χρήστος, Δίμηζας Πέτρος, Καρύδας Νίκος, Ονταμπασίδης Μάρκος, Σαββαΐδης Αναστάσιος

Σε ανακοίνωση- Διακήρηξη της Τ.Α.Σ. συνδυασμού που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ αναφέρει:

ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Για τις Αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Ν. Σερρών

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενοι του Νομού Σερρών.

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί το 26ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Σερρών όπου και θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Η Ταξική Αγωνιστική Συνεργασία (ΤΑΣ) είναι ο συνδυασμός στις αρχαιρεσίες που απαρτίζεται από συνδικαλιστές, οι οποίοι μέσα από τα σωματεία και τις Επιτροπές Αγώνα, παλεύουν με τις θέσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) και συσπειρώνονται σ’ αυτό.

Το ΠΑΜΕ είναι Μέτωπο, όπου συσπειρώνονται Ομοσπονδίες, Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Επιτροπές Αγώνα, συνδικαλιστές και έχουν ως κοινό σκοπό:

  • την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών συμφερόντων, την ανάκτηση όλων των απωλειών.
  • τη σύγκρουση με τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, το αστικό κράτος, την ΕΕ, ως προϋπόθεση για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
  • την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  • την ανατροπή κάθε αντιλαϊκής πολιτικής, την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.

Ένα τέτοιο κίνημα, αυτή η γραμμή της ταξικής πάλης είναι “καρφί στο μάτι” της πλουτοκρατίας, ενοχλεί και ανησυχεί το κατεστημένο. Γι’ αυτό το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο πολεμήθηκε από την πρώτη κιόλας μέρα της ίδρυσής του. Πολεμήθηκε όχι μόνο από τις κυβερνήσεις και τη μεγαλοεργοδοσία, αλλά και από τις συστημικές παρατάξεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από το 25ο συνέδριο του ΕΚΣ, με βαθιά καπιταλιστική κρίση, μνημόνια – σφαγής των εργαζόμενων, κατάργηση κατακτήσεων που κερδήθηκαν με θυσίες. Οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι εργοδότες, με τους μηχανισμούς που διαθέτουν, την ένωση τους την Ε.Ε, τα πολιτικά τους κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, την εγκληματική ναζιστική Χ.Α) αλλά και τους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα διεξάγουν μια ανελέητη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα (αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους, γυναίκες) προκειμένου να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους.

Όλοι μαζί από κοινού έχουν βάλει στόχο: Την ιδιωτικοποίηση όλου του δημόσιου πλούτου, την ελάφρυνση του κεφαλαίου από φορολογία και εισφορές στα ταμεία, τη χρηματοδότησή τους με τσάμπα εργασία, την εξάλειψη της σταθερής και μόνιμης δουλειάς, την κατάργηση των ΣΣΕ, την υποχρηματοδότηση υγείας – παιδείας με κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων και παιδικών σταθμών, την εξαντλητική φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων, μαζεύοντας απίστευτο πλούτο για τα σεντούκια μιας χούφτας τραπεζιτών και βιομηχάνων.

Τα μέτρα των μνημονίων που ψήφισαν τα κόμματα τους και υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι εδώ και συνεχίζουν να μειώνουν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, οδηγούν στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους, ιδιαίτερα νέους, αυξάνουν τη φορολογία και τις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων, επιβάλλουν πρόσθετα χαράτσια, παίρνουν τα σπίτια από το λαό, την ίδια ώρα που αυξάνουν τις φοροαπαλλαγές και άλλα προνόμια για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπάθησε να φιμώσει το εργατικό κίνημα, για να μη μπορεί να οργανώσει την πάλη του απέναντι στους πλειστηριασμούς, απέναντι στην άγρια επίθεση των εργοδοτών σε μισθούς και δικαιώματα, κάνοντας το πρώτο βήμα για την κατάργηση της απεργίας.

Αριστερές, κεντρώες, δεξιές κυβερνήσεις σε όλη την Ε.Ε νομοθετούν και εφαρμόζουν τις απαιτήσεις των εργοδοτών, τις ονομάζουν, μέτρα, μεταρρυθμίσεις, μνημόνια. Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας, μνημόνια διαρκείας. Μέτρα δίχως τέλος για πάμφθηνο εργαζόμενο – ζάμπλουτες επιχειρήσεις. ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ.

Το ταξικό κίνημα έδωσε την πρώτη απάντηση και την υπόσχεση ότι αυτά θα ακυρωθούν στην πράξη, δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή τους

Στο Νομό Σερρών το ποσοστό ανεργίας είναι από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα και καθημερινά μεγαλώνει.

Στο Νομό μας ενώ έχουμε ανάγκη από έργα αντιπλημμυρικής προστασίας χιλιάδες οικοδόμοι βρίσκονται στην ανεργία, παράλληλα ο πολυδιαφημιζόμενος αγωγός φρόντιζε να απολύει οικοδόμους, χειριστές δύο και τρείς μέρες πριν κλείσουν δεκάμηνο για να μην έχουν δικαίωμα αποζημίωσης.

Στον επισιτισμό κυριαρχεί η απλήρωτη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

 Στα εργοστάσια της περιοχής παρά το γεγονός ότι και στην περίοδο της κρίσης κάποια από αυτά είχαν αύξηση κερδών, με πρόσχημα την κρίση έκαναν απολύσεις, προχώρησαν σε αλλαγή των συμβάσεων, εφάρμοσαν την εκ περιτροπής εργασία, μείωσαν τους μισθούς, αντικατέστησαν ποσοστό του μισθού με κουπόνια.

Στα Σουπερ Μάρκετ και στα πολυκαταστήματα κυριάρχησε η αλλαγή των συμβάσεων: ατομικές συμβάσεις, 4ωρα με απλήρωτες υπερωρίες, γενικεύτηκαν οι δίμηνες και τετράμηνες συμβάσεις, υπήρξαν απολύσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα από γνωστό σουπερ μάρκετ που την ώρα που καλούσε τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη και να δεχτούν αλλαγή των συμβάσεων με πρόσχημα ότι η επιχείρηση δεν πάει καλά, την ίδια στιγμή άνοιγε νέο κατάστημα στην Θεσ/νίκη.

Παράλληλα μια σειρά από μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις στο εμπόριο έχουν τους εργαζόμενους απλήρωτους για μήνες, δεν έδωσαν το δώρο Χριστουγέννων ή ζητούσαν με την απειλή της απόλυσης να επιστραφεί.

Τι έκανε για τα προβλήματα αυτά η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου;

Τίποτα για να τα πολεμήσει, τίποτα για να οργανώσει την πάλη των εργαζόμενων των Σερρών ώστε να αντιπαλέψουν αυτές τις συνθήκες και τα μέτρα.

Απεναντίας, άμεσα και έμμεσα στήριξε τις πολιτικές των κυβερνήσεων που πέρασαν. Το γεγονός ότι στα λόγια απαρνούνται τα κόμματα που στήριζαν μέχρι τώρα δεν τους απαλλάσσει από την ευθύνη για την κατάντια του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στις Σέρρες.

Έχουν μετατρέψει το Εργατικό Κέντρο σε πλασιέ, σε μεσίτη της μερικής απασχόλησης και των προγραμμάτων voucher, ΛΑΕΚ κλπ σε συνεργασία με ΚΕΚ, που μοιράζουν τη φτώχεια και ανακυκλώνουν την ανεργία. Έφτασαν στο σημείο  μπροστά σε αρχαιρεσίες να διαφημίζουν αυτά τα  προγράμματα κλπ.

Η αποστολή ενός Εργατικού Κέντρου δεν είναι να προωθεί τα άθλια προγράμματα που κρύβουν την ανεργία και εξαγοράζουν συνειδήσεις εργαζομένων, ούτε να συνεργάζεται στους τόπους δουλειάς με τους εργοδότες, μετατρέποντας τα συνδικάτα σε όργανα ελέγχου των εργατών για λογαριασμό των εργοδοτών.

Αλλά αντίθετα ένα εργατικό κέντρο θα πρέπει να είναι χώρος συσπείρωσης, οργάνωσης, ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ και προετοιμασίας αγώνων των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου – των Κυβερνήσεων – των Εργοδοτών.

Ακόμα και τη διεξαγωγή του 26ου συνεδρίου προσπαθούν να τη κρατήσουν κρυφή.

Χωρίς καμία ανακοίνωση, χωρίς κανένα δελτίο τύπου. Παράλληλα στην επίμονη προσπάθεια να μας δοθεί η ονομαστική κατάσταση των αντιπροσώπων με πρόσχημα διάφορες δικαιολογίες το απέφευγαν χαρακτηριστικά. Τι έχουν να κρύψουν άραγε; Τι μαγειρεύουν μέχρι και την τελευταία στιγμή;  Μέχρι τώρα, πάντως, δεκάδες σωματεία εμφανίζουν μέλη, βγάζουν αντιπροσώπους χωρίς να τους «παίρνει χαμπάρι» κανένας, λες και κάνουν νύχτα τις εκλογές. Πόσο γρήγορα μπορούν να ψηφίσουν εκατοντάδες μέλη, σε λίγες ώρες, σε κάποιο σωματείο στην πόλη μας και να μην τους δει κανένας;

Και αν ακόμα είναι υπαρκτές τόσες χιλιάδες συνδικαλισμένοι στο Εργατικό Κέντρο, ποιός έχει την ευθύνη που η πλειοψηφία τους είναι σε χειμερία νάρκη τόσα χρόνια;

Γιατί όταν τους ‘πιάσαμε στα πράσα’ στις αρχαιρεσίες του ΣΤΥΕ απέφυγαν να μας δώσουν ένα ψηφοδέλτιο και απεναντίας μας οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα μετά από απειλές και προπηλακισμούς; Τι είχαν να κρύψουν; Για ποιο λόγο το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και πολυκαταστημάτων, το μεγαλύτερο του Εργατικού Κέντρου  δεν δίνει στο εκλεγμένο μέλος μας τα πρακτικά και την κατάσταση μελών από τις τελευταίες αρχαιρεσίες;

Είναι σοβαρή η ευθύνη που έχει η πλειοψηφία που διοικεί το Εργατικό Κέντρο τόσα χρόνια. Με κάθε μέσο  διαμορφώνει συσχετισμούς υπέρ της των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, για να μπορούν οι εργοδότες μαζί με τις κυβερνήσεις τους ανενόχλητοι να τσακίζουν τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα χωρίς αντιδράσεις. Γι αυτό κρύβει τα πρακτικά και τον κατάλογο με τους αντιπροσώπους, γι αυτό  κάνουν κρυφά εκλογές σε σωματεία που ελέγχουν, γι αυτό τα μαγειρέματα και οι νοθείες.

Είναι χαρακτηριστική η στάση τους στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο. Μπροστά στην κατάργηση βασικών δικαιωμάτων όπως της απεργίας δεν έβγαλαν άχνα.

Το συνέδριο ενός Εργατικού Κέντρου πρέπει να είναι το πιο σημαντικό γεγονός για τους εργαζόμενους μιας πόλης, αλλά αυτοί θέλουν να το περάσουν στα μουλωχτά.

Τόσα χρόνια συνδιοίκησης του ΕΚΣ από ΠΑΣΚΕ- ΜΕΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ με «ολίγον» ΔΑΚΕ, το εργατικό κίνημα της περιοχής μας δεν κέρδισε τίποτα, αντιθέτως με τη στήριξή τους, άμεσα ή έμμεσα, στις αντιλαϊκές πολιτικές είναι συνένοχοι για τη φτώχεια και εξαθλίωση χιλιάδων Σερραίων.

Σε αντίθεση με τους συμβιβασμένους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στην οργάνωση του αγώνα, ενάντια στην κατάργηση της απεργίας, ενάντια στους πλειστηριασμούς, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με συλλαλητήρια και στην πόλη μας, με παρεμβάσεις στην εφορία, στη νομαρχία, στο νοσοκομείο, στον ΕΟΠΥΥ, στην επιθεώρηση εργασίας με παραστάσεις διαμαρτυρίας σε επιχειρήσεις που έκαναν απολύσεις, μειώσεις μισθών κλπ, με εκατοντάδες περιοδείες και ενημέρωση των εργαζομένων μέσα στους χώρους που δουλεύουν, για κάθε μεγάλο ή μικρό πρόβλημα.

Επισκεπτόμαστε εκατοντάδες χώρους δουλειάς κάθε χρόνο για την ενημέρωση των εργαζομένων. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες και με μπροστάρηδες τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ παρά την υποχώρηση συνολικά του εργατικού κινήματος είχαμε κατακτήσεις όπως στην υπογραφή ΣΣΕ στους κλάδους του Μετάλλου με πανελλαδική ισχύ αλλά και στους οικοδόμους όπου πρόσφατα υπέγραψαν αυξήσεις μισθών με τον κατασκευαστικό όμιλο Άκτωρ μια από με τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου.

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι

Θέλουν τη συνενοχή σας ώστε να υλοποιηθεί όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χωρίς αντιδράσεις, Η εργατική τάξη, τίποτε δεν πρέπει να περιμένει από τις όποιες συγκυβερνήσεις μεταξύ των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ κλπ και από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις αυτών των κομμάτων-διαχειριστών.

Έτοιμες και εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Ότι κατέκτησε η εργατική τάξη και ο λαός ήταν αποτέλεσμα σκληρών και πολύχρονων αγώνων κατά του καπιταλισμού και των κυβερνήσεών του. Πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί, να ισχυροποιηθεί η ταξική στάση και γραμμή πάλης σε κάθε σωματείο και στο Εργατικό Κέντρο Σερρών.

Σήμερα οι δυνατότητες της παραγωγής, της τεχνολογίας και ο πλούτος που υπάρχει, φτάνουν για να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες μας. Πρέπει όμως να παλέψουμε με προσανατολισμό να πάρει η εργατική τάξη στα χέρια της τα κλειδιά της οικονομίας, να κάνει κουμάντο στον πλούτο που παράγει.

Η Ταξική Αγωνιστική Συνεργασία στο ΕΚΣ και το Π.Α.ΜΕ. που την υποστηρίζει, επιμένει :

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ με τη ψήφιση των μέτρων του 3ου μνημονίου από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που στηρίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Χ.Α. ΤΩΡΑ μάχη να μην εφαρμοστούν τα μνημόνια στους χώρους δουλειάς.

Μια τέτοια μάχη θα δυναμώσει και θα είναι αποτελεσματική μόνο αν στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο, τους εργοδότες και τους μηχανισμούς τους, την Ε.Ε και τα πολιτικά κόμματα τους.

Αν στοχεύει στο αδυνάτισμα του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, το μεγάλο όπλο στα χέρια των εχθρών των εργαζόμενων.

Καπιταλισμός και εργατικά δικαιώματα, ανθρώπινη ζωή δεν συμβιβάζονται. Όσοι το υποστηρίζουν, λένε ψέματα.

ΚΑΝΕΙΣ άλλος δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από τη κρίση σε όφελος των εργαζόμενων εκτός από τους ίδιους και το ταξικό τους κίνημα. Κίνημα Αξιόπιστο για τους εργαζόμενους, φόβητρο για τους εργοδότες και το σύστημα τους. Μαζικό – ενωτικό – μαχητικό – ανυπότακτο – ανατρεπτικό. ΤΑΞΙΚΟ. Σε ΣΥΜΜΑΧΙΑ με αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, γυναίκες, τους νέους.

Με ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ της εργατικής τάξης, να «σπάσει» η μήτρα των κρίσεων, της  βαρβαρότητας, που σάπισε και δεν  εξανθρωπίζεται : Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.

 Μπορούμε. Αν ενωθούμε στον ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ και ΟΧΙ στον  ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ.

Συναδέλφισα, συνάδελφε αντιπρόσωπε,

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε συνδικαλιστές που πιθανά έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις σε διάφορα ζητήματα, όμως δεν ανεχόμαστε συνδικάτα και Ομοσπονδίες να βρίσκονται κάτω από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο. Μαζί να οργανώσουμε την πάλη!

Καλούμε εσένα, που οι εργαζόμενοι σε εξέλεξαν αντιπρόσωπό τους για το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου, να πάρεις την δική σου ευθύνη, αυτή που σου αναλογεί, για να συμβάλλεις να αλλάξει η κατάσταση στο εργατικό κίνημα.

Μπορεί να έχεις διαφωνίες με το ΠΑΜΕ. Ξέρεις όμως: δεν τα «δίπλωσε», δεν κορόιδεψε.

Ξέρεις ότι ο μοναδικός τρόπος να φοβηθούν εργοδότες και κυβερνήσεις είναι να δυναμώσει η φωνή του ανυποχώρητου, ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

  • Μείωσε τις δυνάμεις του «συνδικαλισμού» που προσυπέγραψε την κοινωνική βαρβαρότητα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων της.
  • Μη τους παραδίνεις το μοναδικό όπλο των εργαζόμενων, τα συνδικάτα.
  • ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Παραμέρισε τον παλιό και νέο κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό

Ψήφισε ταξικά – ψήφισε ΤΑΣ, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ

Οι υποψήφιοι της ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αγγελάκης Χρήστος Δίμηζας Πέτρος Καρύδας Νίκος

Ονταμπασίδης Μάρκος Σαββαΐδης Αναστάσιος

 

28 ΓΕΝΑΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

 ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Ιανουάριος 2018