Καταιγίδα με κεραυνούς έπληξε τις Σέρρες – Φωτιές σε Χιονοχώρι και Μέταλλα

Καταιγίδα με κεραυνούς έπληξε τις Σέρρες – Φωτιές σε Χιονοχώρι και Μέταλλα

Καταιγίδα έπληξε το απόγευμα της Δευτέρας (22/8) τις Σέρρες, ως προπομπός του κυρίου μετώπου των καταιγίδων που σύμφωνα με ην ΕΜΥ, αναμένεται να πλήξουν περιοχές της Βορείου Ελλάδας, τη Τρίτη και την Τετάρτη.

Χαρακτηριστικό της καταιγίδας το πλήθος των κεραυνών που έπεσαν σε διαφορες περιοχές των Σερρών, ενώ συνοδευόταν και από ανέμους με βροχή (όχι ιδιαίτερης έντασης, τουλάχιστον για τη πόλη των Σερρών)

Οι κεραυνοί προκάλεσαν πυρκαγιές σε δύο περιοχές των Σερρών.

Η πρώτη σε δύσβατη περιοχή πάνω από το χωριό Χιονοχώρι.

Στη περιοχή έσπευσαν δύο πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ και 24 άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών. Η φωτιά πρόλαβε να κάψει 50 περίπου στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Οι πυροσβέστες με τη βοήθει και της βροχής κατέβαλαν προσπάθεια προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά. Σε δηλώσεις του στο τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ΔΙΚΤΥΟ ο διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών κ. Δημητράκης εξέφρασε την αισιοδοξία οτι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

κεραυνος-Σέρρες-22-8-2016_nΗ δεύτερη φωτιά σημειώθηκε στο χωριό Μέταλλα του Δήμου Εμμανουήλ Παπά.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών και η φωτιά πρόλαβε και έκαψε ένα μόλις στρέμμα χορτολιβαδικής έκτασης. Και σε αυτή την περίπτωση  η βροχή βοήθησε στη μη εξάπλωση της φωτιάς.

Η κακοκαιρία στις Σέρρες αυτή την ώρα συνεχίζεται, χωρίς προς το παρόν τη πτώση κεραυνών.