Καταλήψεις σε σχολεία της Π.Ε. Σερρών για την «Τράπεζα Θεμάτων»

Καταλήψεις σε σχολεία της Π.Ε. Σερρών για την «Τράπεζα Θεμάτων»

Κατάληψη ΓΕΛ ΝιγρίταςΥπό κατάληψη βρίσκονταν από χθες (3-11-2014) και 6 σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της περιφέρειας. Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων εναντιώνονται στην Τράπεζα θεμάτων, ζητούν διορισμό περισσότερων καθηγητών και τα βιβλία να δίνονται νωρίτερα για να μην χάνονται μαθήματα.

Συγκεκριμένα τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη είναι:
Γυμνάσια: Αγίου Πνεύματος, Βυρώνειας και Πετριτσίου.
Γενικά Λύκεια: ΓΕΛ Νιγρίτας και ΓΕΛ Βυρώνειας
ΕΠΑΛ: ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου
Ενώ οι μαθητές από ΕΠΑΛ Νιγρίτας την Δευτέρα (3-11-2014) απείχαν από τα μαθήματά τους.

Μιλώντας στον φακό της Τηλεόρασης ΕΠΙΛΟΓΕΣ οι μαθητές του ΓΕΛ Νιγρίτας είπαν ότι: «οι καταλήψεις δε θα έχουν μεγάλη διάρκεια καθώς όσες ημέρες χάνονται από τα μαθήματα θα αφαιρούνται από τις σχολικές εκδρομές».
 Μήνυμα του υπ. Παιδείας στους καταληψίες: Μαθήματα και το Πάσχα

Αυστηρό μήνυμα προς τους καταληψίες έστειλε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, μιλώντας στον Βήμα FM, προειδοποιώντας ότι αν συνεχιστούν οι καταλήψεις δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα και μέσα στο Πάσχα.

«Καταλήψεις παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται λίγο πριν την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Δεν είναι τυχαίο αυτό» είπε ο υφυπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και προειδοποίησε ότι εάν οι καταλήψεις ξεπεράσουν τις τρεις μέρες, θα ενεργοποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει «να διεξαχθούν μαθήματα μέσα στο διάστημα των διακοπών του Πάσχα».
Ο κ. Δερμεντζόπουλος πρόσθεσε: «Μέχρι τρεις μέρες κατάληψη δεν δημιουργεί πρόβλημα. Αλλά αν ενταθεί το φαινόμενο, καταλαβαίνετε ότι θα έχουμε πρόβλημα με τη διδακτέα ύλη και εκεί έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε είτε το Προεδρικό Διάταγμα είτε, αν δούμε ότι εντείνεται, να το τροποποιήσουμε και να εντάξουμε πέραν των ημερών του Πάσχα κάποια Σάββατα, ημέρες εορτών ή σχολικών εκδρομών. Θα το δούμε ανάλογα με την εξέλιξη».
Ο κ. Δερμεντζόπουλος ανέφερε, επίσης, πως «το υπουργείο Παιδείας δεν λαμβάνει, ούτε πρόκειται να λάβει μέτρα καταστολής, διότι ακούμε τα αιτήματα των μαθητών».

πηγη και φωτο: ΤΗΛΕ-ΕΠΙΛΟΓΕΣ