Κατασχέθηκαν 50.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων στο Καρυδοχώρι

λαθραία τσιγάρα-φορτηγάκιΑστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών πέτυχαν την Τρίτη (23.07.2013) τις πρώτες πρωινές ώρες τη σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών ηλικίας 26, 27, 49 και 54 ετών, για λαθρεμπόριο τσιγάρων. Για την ίδια περίπτωση αναζητείται να συλληφθεί και ένας 40χρονος που επρόκειτο να αγοράσει τα λαθραία τσιγάρα.

Αρχικά, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα Σερρών εντόπισαν την Δευτέρα 22.07.2013 σε δασική περιοχή στο Καρυδοχώρι Σερρών ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο με πακέτα τσιγάρα και το έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση

Όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, εντός του οχήματος υπήρχαν πακέτα τσιγάρων διαφόρων μαρκών τα οποία δεν έφεραν ταινία ασφαλείας και για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι.

Στη συνέχεια, την Τρίτη (23.07.2013) τις πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθησαν ο 26χρονος και ο 49χρονος που προσήλθαν στο σημείο για να ελέγξουν το φορτίο. Ακολούθως, λίγη ώρα αργότερα προσήλθαν στο σημείο ο 27χρονος και ο 54χρονος έχοντας ορίσει συνάντηση με τους προηγούμενους και συνελήφθησαν και αυτοί.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι δύο πρώτοι είχαν αποθηκεύσει πρόσφατα στο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο 50.000 πακέτα τσιγάρων τα οποία ήταν λαθραία και τα οποία πρόκειται να πουλήσουν στον 40χρονο που αναζητείται. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε οι δύο τελευταίοι είχαν αναλάβει έναντι αμοιβής να παραλάβουν και να μεταφέρουν τα λαθραία πακέτα τσιγάρων για λογαριασμό του 40χρονου.

Κατασχέθηκαν:

  • το προαναφερόμενο όχημα,
  • (50.000) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και
  • (5) κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, σε αστυνομική έρευνα της οικίας του 26χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) πιστόλι κρότου – αερίου και (2) μονόκαννα κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχε παράνομα.

Συνολικά κατασχέθηκαν (50.000) πακέτα λαθραίων τσιγάρων διαφόρων μαρκών, ενώ η ζημία σε βάρος του Δημοσίου από την μη καταβολή φόρων και δασμών υπολογίζεται από το Τελωνείο Σερρών στο ποσό των (161.294,48) ευρώ.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων και του πέμπτου δράστη, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.