Κατασκηνώσεις Χρυσοπηγής: Σε 3 (τρεις) ημέρες άλλαξε θέση ο Δήμαρχος Σερρών και «δίνει» τις εγκαταστάσεις στους φορείς!

Κατασκηνώσεις Χρυσοπηγής: Σε 3 (τρεις) ημέρες άλλαξε θέση ο Δήμαρχος Σερρών και «δίνει» τις εγκαταστάσεις στους φορείς!

Χρυσοπηγη-03874Κάνοντας στροφή 180ο ο Δήμαρχος Σερρών, ενώ την περασμένη Παρασκευή δήλωνε με γραπτή του δήλωση, (απαντώντας σε αίτημα του Επιμελητηρίου Σερρών για επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων) πως οι Κατασκηνώσεις της Χρυσοπηγής δεν ανήκουν στο Δήμο Σερρών (αλλά στο υπουργείο Υγείας-Πρόνοιας) κι ότι ο Δήμος έχει μονο τη χρήση, ενώ συμπλήρωνε ότι χρειάζονται πολλά χρήματα για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων, αίφνης τη Δευτέρα ανακαλύπτει ότι οι εγκαταστάσεις έχουν συντηρηθεί το περασμένο καλοκαίρι και είναι πρόθυμος να επαναλειτουργήσουν, αφήνοντας στην άκρη τις δικαιολογίες περι ιδιοκτησιακού καθεστώτος κ.λ.π. Οπότε βγαίνει το συμπέρασμα ότι εκεί στο Δημαρχείο τέσσερα χρόνια μετά, υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης μεταξύ των τμημάτων που εκθέτουν τον Δήμαρχο.  Κατά τ’άλλα σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε:

Ο Δήμαρχος Σερρών επισκέφτηκε τους ξενώνες Χρυσοπηγής, τη Δευτέρα 14/4/2014, προκειμένου να ενημερώσει φορείς και συλλόγους για τη δυνατότητα που υπάρχει να χρησιμοποιήσουν τους ξενώνες, σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο κτιριακό συγκρότημα των ξενώνων Χρυσοπηγής και στην αξιοποίηση τους λέγοντας ότι στα πλαίσια του νοικοκυρέματος των ακινήτων και των κτιρίων του Δήμου μεταξύ των άλλων, ανακαινίσαμε και αξιοποιήσαμεΧρυσοπηγη-02277 τους ξενώνεςΧρυσοπηγής. Να υπενθυμίσουμε ότι οι ξενώνες Χρυσοπηγής, είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές με το πέρασμα του χρόνου και η δημοτική αρχή το Μάϊο του 2013 τους ανακαίνισε.
Από τότε οι ξενώνες Χρυσοπηγής χρησιμοποιούνται και φιλοξενούν διάφορους φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους κ.τ.λ. δωρεάν. Να πούμε ότι με την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου οι ξενώνες έχουν χαρακτηριστεί ως κατασκηνώσεις.
Επίσης, το Εμπορικοβιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεννόηση με το Δήμο Σερρών μπορεί να χρησιμοποιήσει τους ξενώνες Χρυσοπηγήςως χώρο κατασκηνώσεων, προκειμένου να φιλοξενούνται παιδιά Σερραίων επιχειρηματιών.
 Όσον αφορά αυτά που ακούστηκαν από μέσα ενημέρωσης ότι δηλαδή οι ξενώνες Χρυσοπηγής  έχουν Βούλγαρους φύλακες, είναι ψευδή και άκρως συκοφαντικά.
Δηλώνουμε ότι ουδέποτε η δημοτική αρχή τοποθέτησε στους ξενώνες Χρυσοπηγής Βούλγαρους φύλακες.