Καταστροφική φωτιά στο Εργοστάσιο Ζαχαροπλαστικής «Γάλβας»

Καταστροφική φωτιά στο Εργοστάσιο Ζαχαροπλαστικής «Γάλβας»

Μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, 40 πυροσβεστών από όλο το νομό, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής «Γάλβας» στο Σιδηρόκαστρο. Το έργο της Πυροσβεστικής δυσχέραιναν τα εύφλεκτα υλικά που υπήρχαν στο εργαστήριο για την παρασκευή των γλυκών.

Στο εργοστάσιο παραμένουν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με εννέα άντρες για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς. Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά χθες το βράδυ περίπου στις 20.30, δεν υπήρχαν εργαζόμενοι στο χώρο της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές είναι μεγάλες, καθώς κάηκε  ολοσχερώς το μεγαλύτερο μέρος του εργοστασίου.

Σύμφωνα με το epiloges.tv, στην τοποθεσία του εργοστασίου έφτασαν τόσο ο προϊστάμενος τεχνικών υπηρεσιών Σιντικής Ιωάννης Χατζόπουλος όσο και ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης. Στο σημείο έφτασε αργά το βράδυ της Τετάρτης και ο μητροπολίτης Σιντικής Μακάριος για να ενημερωθεί και να συμπαρασταθεί στους επιχειρηματίες.

75 εργαζόμενοι στην επιχείρηση

Η επιχείρηση Γάλβας ιδρύθηκε το 1960 στο Σιδηρόκαστρο Σερρών όπου εδρεύει έως και σήμερα από τους Χρήστο και Αικατερίνη Γάλβα που έφτιαξαν το πρώτο παραδοσιακό εργαστήριο.

Στην συνέχεια ο Νικόλαος Γάλβας με την συνδρομή της συζύγου του Σοφίας μετακόμισαν σε μεγαλύτερο εργαστήριο δημιουργώντας και το πρώτο ζαχαροπλαστείο λιανικής στο Σιδηρόκαστρο.

Διαθέτει εκτός των 2 εργαστηρίων, 7 καταστήματα λιανικής πώλησης (2 στο Σιδηρόκαστρο, 2 στις Σέρρες και 3 στη Θεσσαλονίκη.)

Έως και σήμερα η εταιρεία απασχολεί 75 άτομα μόνιμο – έκτακτο προσωπικό.

πηγη: epiloges.tv

Advertisements