Κατατέθηκε ο νέος φάκελος για την χρηματοδότηση της Αμφίπολης από το ΕΣΠΑ

Κατατέθηκε ο νέος φάκελος για την χρηματοδότηση της Αμφίπολης από το ΕΣΠΑ

Η δεύτερη προσπάθεια ένταξης  του αρχαιολογικού χώρου της Αμφίπολης Σερρών είναι γεγονός. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» υποβλήθηκε εκ νέου το αίτημα χρηματοδότησης του αρχαιολογικού χώρου, με τον καινούργιο τεχνικό δελτίο να βρίσκεται πλέον στην αρμόδια διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και άπασες τις πλευρές να ελπίζουν πως αυτή την φορά θα είναι πλήρης και το μνημείο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Δηλώσεις του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα

Αυτό τόνισε σήμερα και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κατά την διάρκεια της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ στην οποία παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σλόιτερς, γενικός διευθυντή της περιφερειακής πολιτικής και ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι κ.κ Θάνου και Κιρμιζίδης, δηλώνοντας πως το 1,5 εκατ. ευρώ έχει δεσμευτεί για τον Τύμβο της Αμφίπολης.

Η απόρριψη του Ιουλίου

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούλιο είχε απορριφθεί ο φάκελος με την αίτηση χρηματοδότησης της πράξης «Συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών» ως μη επαρκής.