Καθημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, των σπουδαστών του ΤΕΙ Σερρών, κατά του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ»

Καθημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας,  των σπουδαστών του ΤΕΙ Σερρών, κατά του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ»

2013-02-12 12.26.16-2Φοιτητές του ΤΕΙ Σερρών και οι Συλλογοι Σπουδαστών πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο Σερρών το μεσημέρι της Τρίτης στις 12.00 και κάλεσαν το Δημοτικό Συμβούλιο να σταθεί στο πλάϊ τους και να υποστηρίξει τις διεκδικήσεις τους.

Το Σαβατοκύριακο είχαν διοργανώσει εκδηλώσεις στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η κατάληψη του ΤΕΙ Σερρών.

Σύμφωνα με φυλλάδια που μοίραζαν στους διερχόμενους πολίτες:

«Ο νόμος «ΑΘΗΝΑ» που προωθείται όχι μονο δεν δίνει καμιά λύση στα υπάρχοντα προβλήματα του Ιδρύματός μας, αλλά επιδεινώνει την κατάσταση μαζί με την ήδη βεβαρυμένη κατάσταση των οικογενειών μας. Γίνεται αντιληπτό πως σε πρώτη φάση δεν μπορεί να υλοποιηθεί το σχέδιο, ούτε εντός, ούτε εκτός Ιδρύματος… Δεν ισχύει και δεν αποτελεί επιχείρημα το ότι κάποιοι πιστεύουν πως η πόλη θα κερδίσει. Η Παιδεία δεν είναι εμπόρευμα… Καλούμε όλο τον κόσμο να μας συμπαρασταθεί!

ΤΕΙ σχεδιο ΑΘΗΝΑΕίμαστε ΚΑΤΑ του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» γιατί περιέχει συγχωνεύσεις σε τμήματα χωρίς να υπάρχουν Ακαδημαϊκά κριτήρια, μετακινήσεις σπουδαστών που επί της ουσίας οδηγούνται εκτός 3βάθμιας Εκπαίδευσης, καμμία εξασφάλιση των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων.» και η ανακοίνωσή τους καταλήγει: «Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο και την Περιφερειακή Ενότητα να σταθεί στο πλάι μας και στις διεκδικήσεις μας»