«Κάτω τα χέρια από τα ΤΕΙ Σερρών»

ΤΕΙ σχεδιο ΑΘΗΝΑβροντοφώναξαν πλήθος  κυρίως φοιτητών αλλά και πολιτών, αρχές και φορείς του Νομού στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας στις 26-2-2013 για το ΤΕΙ Σερρών.

Ο Σερραϊκός λαός εξέφρασε την αντίθεσή του σε οποιοδήποτε σχέδιο υποβάθμισης του ΤΕΙ.

 Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Σεβασμιότατος Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, η βουλευτής κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η Διοίκηση του ΤΕΙ, η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, η Διοίκηση του ΟΕΒΕΣ καθώς και άλλοι φορείς.

Οι υπόλοιποι βουλευτές του Νομού, απουσίαζαν λόγω της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών, δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους και την επιθυμία τους να βρίσκονταν στη χθεσινή συγκέντρωση.

Την απουσία τους αυτή άλλωστε την έκαναν γνωστή στη συζήτηση που προηγήθηκε την Κυριακή 24-2-2013 στο Δημαρχείο Σερρών παρουσία όλων των φορέων, όταν αποφασίστηκε η χθεσινή συγκέντρωση.

Οι κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης και οι πρόεδροι των φοιτητικών συλλόγων του ΤΕΙ.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος Σερρών μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Η επιβράβευση και όχι η υποβάθμιση των καλύτερων Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων είναι καθήκον της Πολιτείας και το ΤΕΙ Σερρών βρίσκεται στις πρώτες θέσεις για ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη.

    Το ΤΕΙ Σερρών, δεν χρειάζεται να ευνοηθεί, χρειάζεται την προστασία μας να μην αδικηθεί, να μην υποβαθμιστεί, να μη χάσει την αυτοτέλειά του και να μην υπαχθεί στη διοικητική κηδεμονία άλλου Ιδρύματος».

    Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι πρόεδροι των φοιτητικών συλλόγων του ΤΕΙ , τονίζοντας την αγωνία όλων των φοιτητών να παραμείνει το ΤΕΙ ως έχει, να διατηρήσει τοναυτοδιοικητικό χαρακτήρα και να κλιμακωθεί ο αγώνας από όλους, προκειμένου το ΤΕΙ να εξακολουθεί να λειτουργεί ως έχει.

     Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας, ξεκινώντας από τη πλατεία Ελευθερίας και καταλήγοντας στο Διοικητήριο Σερρών.

 

 Ακολουθεί ο λόγος του Δημάρχου.

Pages: 1 2

One Response to "«Κάτω τα χέρια από τα ΤΕΙ Σερρών»"

  1. ToNi   28 Φεβρουαρίου 2013 at 19:37

    Ουτε στις Σέρρες ούτε και πουθενά λέμε όχι στο σχέδιο Αθηνά!
    Στις Σέρρες δεν πάμε ούτε για αστείο καλύτερα στη Σίνδο με το 52…………………….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Χαααααχαααχαααα αντε γεια κ. Κωστάκι που ήθελες να παμε και στις Σέρρες ….μπουχαχαχαχ!