Κάτοικοι της οδού Ιακώβου Ορεινού ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους

θόρυβος-αυτιαΜε ανακοίνωση που συνέταξε κι εξέδωσε ο εκπρόσωπός τους Δικηγόρος Σ.Τσομπανούδης καταγγέλλουν την καταστρατήγηση των νόμων που έγινε από υπηρεσίες του Δήμου Σερρών για την λειτουργία καταστήματος μπαρ, στο ισόγειο πολυκατοικίας στην οδό Ιακώβου Ορεινού στο κέντρο της πόλης των Σερρών. Αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους:

Σχετικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με το ενδεχόμενο ανάκλησης άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Ιακώβου Ορεινού από το Δήμο Σερρών επισημαίνουμε τα εξής:
 Η παραβίαση των διατάξεων που αφορούν στη χορήγηση διοικητικών αδειών συνιστούν για το όργανο που τις παρέβη ποινικά κολάσιμες πράξεις.
 Στην περίπτωση του εν λόγω καταστήματος κατά παράβαση των οικείων διατάξεων δεν υπήρξε ποτέ συναίνεση των κατοίκων της οικοδομής για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας, μολονότι ο Νόμος ρητά την απαιτεί.
 Επιπλέον το εν λόγω κατάστημα με τη μουσική του και τις λοιπές εγκαταστάσεις του συστηματικά δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε σημείο ώστε η διαβίωση στην οικοδομή και πέριξ να είναι προβληματική έως βασανιστική. Πρακτικά έχουμε καταστεί όμηροι μέσα στα ίδια μας τα σπίτια.
Επανειλημμένα εκθέσαμε στη Δημοτική Αρχή τα ανωτέρω δεδομένα και τη θέσαμε προ των ευθυνών της, οι οποίες εκτείνονται πλέον και σε επίπεδο Ποινικού Δικαίου αξιώνοντας την άμεση συμμόρφωση με τη νομιμότητα.
 Καλούμε εκ νέου τη Δημοτική Αρχή να αποκαταστήσει άμεσα τη νομιμότητα, ώστε να επανακτήσουμε τη δυνατότητά μας σε μια αξιοπρεπή διαβίωση μέσα στα σπίτια μας, την οποία εν πολλοίς έχουμε απολέσει.
Κάτοικοι της Ιακώβου Ορεινού
Εκπροσωπούμενοι δια του δικηγόρου τους Τσομπανούδη Σωτήρη