Κατολίσθηση από διαρροή αγωγού της ΔΕΥΑΣ προκάλεσε ρωγμές σε κατοικία στις Σέρρες

Κατολίσθηση από διαρροή αγωγού της ΔΕΥΑΣ προκάλεσε ρωγμές σε κατοικία στις Σέρρες

Ανδρούτσου-2014-11-25_213749Η διαρροή νερού από έναν σπασμένο αγωγό της ΔΕΥΑΣ ή οποία έτρεχε ανεξέλγκτα από το απόγευμα της Κυριακής (23/11) ήταν η αιτία που μια ολόκληρη μάζα χωμάτων, το πρωί της Τρίτης 25/11, υποχώρησε και έπεσε πάνω σε υποκείμενο σπίτι στην οδό Ανδρούτσου 37 στην περιοχή του τέρματος Ναούσης στις Σέρρες.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης οι κάτοικοι άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο καθώς τα χώματα υποχωρούσαν, κατω από το κενό που δημιούργησε η συνεχόμενη διαρροή του αγωγού της ΔΕΥΑΣ, ενώ οι ένοικοι της μονοκατοικίας όπου κατέληξαν τα χώματα πετάχθηκαν έξω έντρομοι. Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, αλλά το σπίτι υπέστη ρωγμές από τον όγκο των χωμάτων που έπεσε πάνω του.

Σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ η 72χρονη ένοικος με κλάματα, είπε ότι παρά τις οχλήσεις της στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΥΑΣ δεν έλαβε καμιά βοήθεια! 

 

Αντίθετα άμεση ήταν η αντίδραση της Διεύθυνσης του Τμήματος Οικοδομικών έργων, Έργων Οδοποιϊας και Υδραυλικών έργων του Δήμου Σερρών, όταν ενημερώθηκε για το συμβάν,που έστειλε μηχανικούς για να διερευνήσουν τα αίτια της κατολίσθησης καθώς και τις ζημιές που προκάλεσε αυτή, στην οικία. Μετά τον έλεγχο, συμβούλευσαν τους ενοίκους να μην χρησιμοποιουν, για λόγους ασφάλειας το δωμάτιο της οικίας, που υπέστη τις ρωγμές.

Ο αντιδήμαρχος Ηλίας Γκότσης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ξεκαθάρισε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες αποζημίωσης και πως το θέμα προκλήθηκε από τη ΔΕΥΑΣ

Δηλώσεις έκανε και ο επικεφαλής της μειζονος αντιπολίτευσης ο Στέφανος Φωτιάδης, ο οποίος καταλόγισε εγκληματική αμέλεια στην ΔΕΥΑΣ, εφόσον το φταίξιμο είναι δικό της.