Κεραυνός(;) έκαψε αποθήκη με άχυρα στο Νέο Σκοπό

Κεραυνός(;) έκαψε αποθήκη με άχυρα στο Νέο Σκοπό

Αποθήκη-αχυρα-Νεο σκοπός-φωτιάΠαρανάλωμα του πυρός έγινε αποθήκη γεμάτη με «μπάλες» από άχυρα και τριφύλλια, στο Ν.Σκοπό του δήμου Εμμανουήλ Παππά, μετά από την ξαφνική κακοκαιρία που ξέσπασε στην περιοχή νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (15/6), η οποία συνοδευόταν από πολλές αστραπές και κεραυνούς.
Την ώρα της καταιγίδας, η γεμάτη αποθήκη, από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια, τυλίχθηκε στις φλόγες, μέσα σε λίγα λεπτά. Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών, με 15 πυροσβέστες, που έδωσαν για πολύ ώρα μάχη με τη φωτιά την οποία κατάφεραν να περιορίσουν,  χωρίς να κινδυνεύουν οι γύρω κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών, Σωτήρη Δημητράκη, «οι πρώτες μαρτυρίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η μεγάλη φωτιά στην αποθήκη οφείλεται σε κεραυνό που χτύπησε την περιοχή, ενώ θα διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της».

Στο σημείο θα παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, κλιμάκιο της πυροσβεστικής προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή αναζωπύρωση της φωτιάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: serraikanea.gr