Κέρδισε το σερραϊκό κοινό η Victoria Hislop με το νέο της βιβλίο “Οι Καρτ Ποστάλ” (φώτος)

Κέρδισε το σερραϊκό κοινό η Victoria Hislop με το νέο της βιβλίο “Οι Καρτ Ποστάλ” (φώτος)

Κατάμεστο το Public των Σερρών το βράδυ της Παρασκευής 11/11. Αιτία η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Victoria Hislop “Οι Καρτ Ποστάλ”.

Το κοινό υποδέχθηκε με χειροκροτήματα, τη συγγραφέα, που έφτασε στο χώρο της παρουσίασης με καθυστέρηση μισής ώρας.

w-victoria_hilsop_Η διάσημη συγγραφέας (που το βιβλίο της «Το νησί» εγινε best seller σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα έγινε και ένα από τα πιο πετυχημένα τηλεοπτικά σήριαλ), έμεινε κατάπληκτη από τη μεγάλη προσέλευση του σερραϊκου κοινού στην εκδήλωση.

Να σημειώσουμε πως η πόλη των Σερρών είναι η πρώτη επαρχιακή πόλη που παρουσίασε το νέο της βιβλίο η Βρετανή (αλλά με ελληνική ψυχή) συγγραφέας.

Ο σερραϊκής καταγωγής δημοσιογράφος Γιάννης Κεσσόπουλος συντόνιζε την παρουσίαση του βιβλίου που έγινε στα… ελληνικά από την ίδια τη συγγραφέα.

Προλογίζοντας το βιβλίο της η συγγραφέας είπε ότι αν και έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, όντας δημοσιογράφος, πριν αρχίσει να γράφει, ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει τι την ώθησε και η θεματολογία των μυθιστορημάτων της να έχουν ως αντικείμενο την Ελλάδα.

w-victoria_hilsop_-1730Υποστήριξε πως οι Βρετανοί γνωρίζουν μόνο ένα ελάχιστο μέρος της Ελλάδας, αυτό που αποτελεί ουσιαστικά την «τουριστική ατραξιον» (θάλασσα, φαγητό και την Ακρόπολη) και αγνοούν τις τόσες άλλες ομορφιές που κρύβει και που αυτή ανακάλυψε στο οδιπορικό της για τη συγγραφή του νέου της βιβλίου.

“Οι Καρτ Ποστάλ”

Στο νέο της μυθιστόρημα “Οι Καρτ Ποστάλ”, κάθε βδομάδα, στο γραμματοκιβώτιο της Έλι καταφθάνουν αλλεπάλληλες καρτ ποστάλ, με παραλήπτη ένα όνομα που της είναι άγνωστο, χωρίς διεύθυνση αποστολέα και με μόνο το αρχικό γράμμα Α αντί για υπογραφή.
Με τους φωτεινούς ουρανούς, τις γαλάζιες θάλασσες και τις σαγηνευτικές ομορφιές της Ελλάδας που απεικονίζουν, αυτές οι καρτ ποστάλ δίνουν χρώμα στη ζωή της. Μετά από έξι μήνες, ξαφνικά, παύουν να έρχονται και η Έλι νιώθει μια απογοήτευση.

Όμως το κολάζ που έχει δημιουργήσει με τις κάρτες στον τοίχο του διαμερίσματός της την έχει ήδη μαγέψει.
Η Έλι έχει πειστεί ότι πρέπει να δει αυτή τη χώρα με τα μάτια της.
Το πρωί που αναχωρεί για την Αθήνα, φτάνει στο γραμματοκιβώτιό της ένα σημειωματάριο.
Οι σελίδες του διηγούνται την ιστορία της οδύσσειας ενός άντρα που ταξιδεύει στην Ελλάδα. Αναπάντεχη, συγκινητική και καμιά φορά σκοτεινή, η ιστορία του Α ξεδιπλώνεται παράλληλα με την ανακάλυψη όχι μόνο ενός πολιτισμού, αλλά και της λαχτάρας του να ξαναζήσει τη ζωή στο έπακρο.

w-victoria_hilsop_-1754Κέρδισε το σερραϊκό κοινό

Η συγγραφέας συνεπήρε το σερραϊκό κοινό με την παρουσίαση του βιβλίου της και μπορούμε να πούμε αβίαστα ότι ήταν μία από τις καλύτερες παρουσιάσεις βιβλίου που έγιναν στις Σέρρες.

Στο τέλος της εκδήλωσης η συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της, και φωτογραφήθηκε με τους θαυμαστές της.

Να σημειώσουμε πως την εκδήλωση της παρουσίασης στήριξε για ακόμη μια φορά η σερραϊκή μπύρα Voreia.