Κίνηση Ενεργών Πολιτών Δήμου Σιντικής: Δώστε λύση στο δρόμο του θανάτου (Κιλκίς-Ν.Πετρίτσι)! (φωτος)

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Δήμου Σιντικής: Δώστε λύση στο δρόμο του θανάτου (Κιλκίς-Ν.Πετρίτσι)! (φωτος)

Κιλκις-Πετρίτσι-διαμαρτυρια_10_02_46_ProΠραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30/3 από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Δήμου Σιντικής διαδήλωση και ειρηνική συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος του οδικού άξονα Κιλκίς-Νέο Πετρίτσι, στη διασταύρωση Λιβαδιάς Σερρών με σκοπό τη βελτίωση του δρόμου. Ενας  δρόμος που ενώ οι προδιαγραφές του είναι για Επαρχιακή οδό, εν τούτοις θα δεις να κυκλοφορούν από νταλίκες, επικαθούμενα, μέχρι και… κότερα!!!

Όπως τονίζουν τα μέλη της Κίνησης Εν έτη 2015, να διεκδικούμε το αυτονόητο, ασφαλές οδικό δίκτυο στον τόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, φαντάζει απόλυτα λογικό. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα δρόμο, που αν και στα χαρτιά είναι χαρακτηρισμένος ως «Επαρχιακή Οδός» έχει εξελιχθεί σήμερα σε βασική αρτηρία σύνδεσης του Τελωνείου Προμαχώνα με τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα

Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν είμαστε υπερβολικοί.

Ο δρόμος από τη γέφυρα του Στρυμόνα στο Νέο Πετρίτσι, έως την Καστανούσα, θυμίζει … κυριολεκτικά βομβαρδισμένο τοπίο. Μια εικόνα που σίγουρα δε συνάδει με μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και μια περιοχή που θεωρείται  τουριστική λόγω και του σπάνιου υγροτόπου της Κερκίνης.

Ο δρόμος που συνδέει το Νέο Πετρίτσι με το Κιλκίς, είναι επίσημα χαρακτηρισμένος ως «Επαρχιακή Οδός». Όμως μετά το 1990 -και τις γεωπολιτικές αλλαγές στη Ν.Α Ευρώπη- έχει καταστεί ουσιαστικά κύρια οδική αρτηρία για όλα σχεδόν τα φορτηγά διεθνών μεταφορών (ΤΙΡ) που κινούνται ανάμεσα στα τελωνεία Προμαχώνα από τη μία και Δοϊράνης ή Ευζώνων από την άλλη ή για επαγγελματίες οδηγούς που τον επιλέγουν για να κερδίσουν χρόνο και χρήμα –μια και δεν έχει αναβάσεις- κατευθυνόμενοι προς τη Θεσσαλονίκη η και την Αθήνα.

Απαιτούν την άμεση επέμβαση της πολιτείας ώστε από τη μια να εξυπηρετούνται με άνεση και ασφάλεια οι οδηγοί και από την άλλη να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Ενώ όπως τονιζαν σε δηλώσεις τους, ότι σε περίπτωση που το αίτημά μας δεν ικανοποιηθεί δεν πρόκειται να σταματήσουνε εδώ αλλά θα συνεχίσουνε ακόμα πιο δυναμικά.

(φωτογραφίες από το blog grafida-sintikis.blogspot.gr)