Κίνηση πολιτών anti-TAP Σερρών: «Η περιβαλλοντική «ευαισθησία» της Δημοτικής αρχής δεν είναι παρά εμπόρευμα προς αγοραπωλησία»

Ανακοίνωση της κίνησης anti-TAP σχετικά με τη «μεγάλη χορηγία» του ΤΑΡ στο eco-festival 2017 του Δήμου Σερρών

Κίνηση πολιτών anti-TAP Σερρών: «Η περιβαλλοντική «ευαισθησία»  της Δημοτικής αρχής δεν είναι παρά εμπόρευμα προς αγοραπωλησία»

Η Κίνηση πολιτών anti-TAP Π.Ε. Σερρών καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της:  για μια ακόμη φορά, την παράδοση και ενσωμάτωση της δημοτικής αρχής στο λειτουργικό μηχανισμό της κοινοπραξίας του ΤΑΡ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε:

Τα τελευταία χρόνια η δημοτική αρχή έχει «ανακαλύψει» τις ευεργεσίες και τα «αντισταθμιστικά οφέλη», μέσω των οποίων η εταιρεία επιχειρεί να οικοδομήσει ένα απατηλό, φιλικό δήθεν προς τις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον, προφίλ.
Ο ΤΑΡ είναι και πάλι «μέγας χορηγός» στο eco-festival 2017 του Δήμου Σερρών. Και αυτό παρά το ότι:

α.  Υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών (Οκτ 2013) για αλλαγή όδευσης,  ώστε να μη διέρχεται από χωράφια υψηλής παραγωγικότητας και απομάκρυνση από πυκνοκατοικημένες αγροτικές περιοχές του Σταθμού Συμπίεσης.

β. Ο Δήμος Σερρών έχει προσφύγει στο ΣτΕ κατά της περιβαλλοντικής μελέτης της
     κοινοπραξίας

Με την κατ’ επανάληψη αυτή συμπεριφορά της δημοτικής αρχής καταδεικνύεται ότι η πολυδιαφημιζόμενη περιβαλλοντική της «ευαισθησία»  δεν είναι παρά εμπόρευμα προς αγοραπωλησία και ότι μόλις συμφωνηθούν οι αμοιβαίες εξυπηρετήσεις και τα «σωστά» ανταλλάγματα, οι δημοτικοί μας άρχοντες είναι πρόθυμοι να διαγράψουν και την ίδια την πολιτική τους υπόσταση.

Μπαίνουν στην υπηρεσία μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, τα οποία δρουν «ανενόχλητα» από το κράτος (κεντρικό – περιφερειακό) και τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες, θεωρούμε ότι μόνο η δράση των πολιτών που αρνούνται να αποδεχτούν τη μετατροπή των όρων περιβαλλοντικής και κοινωνικής μας ύπαρξης σε αγοραίο ανταλλάξιμο είδος μπορεί να αποτρέψει τα  επικίνδυνα για τη γη και τους ανθρώπους της σχέδια της κοινοπραξίας του ΤΑΡ.

Σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών που αντιτίθενται στη συγκεκριμένη όδευση του ΤΑΡ στις  Π.Ε. Σερρών και Καβάλας, που έγινε στις Κρηνίδες Καβάλας στις 22-5-17, μετά τον εμπαιγμό και τις μεθοδεύσεις της εταιρείας που παραπέμπουν σε αποικιοκρατικές εποχές, αποφασίστηκε  κλιμάκωση του αγώνα με κοινές δράσεις και  συνέχιση της ενημέρωσης των πολιτών.

Κίνηση Πολιτών anti-TAP Π.Ε. Σερρών