Η κίνηση πολιτών Αντι-ΤΑΡ καταγγέλλει τον αντιπεριφερειάρχη Ι.Μωϋσιάδη για «μεταστροφή» στο θέμα του αγωγού φυσικού αερίου

Η κίνηση πολιτών Αντι-ΤΑΡ καταγγέλλει τον αντιπεριφερειάρχη Ι.Μωϋσιάδη για «μεταστροφή» στο θέμα του αγωγού φυσικού αερίου

Μωϋσιάδης-ΤΑΡ-αγωγός φυσικου αερίουΜε ανακοίνωση που εξέδωσε η οργανωτική επιτροπή της «κίνησης πολιτών αντι-ΤΑΡ» καταγγέλλει τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Ι.Μωϋσιάδη για αλλαγή των θέσεων που συνυπέγραψε πριν δυο μήνες για την αλλαγή της τοποθεσίας του σταθμού συμπίεσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, καθώς στην τελευταία δήλωση είπε ότι ο σταθμός θα γίνει όπου πει η εταιρεία. Αναλυτικά η ανακοίνωση της κίνησης πολιτών αναφέρει:

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις σχετικά με τον αγωγό TAP, διαπιστώσαμε ότι ο αντιπεριφεριάρχης κ. Ιωάννης Μωυσιάδης παρέκλινε από τις θέσεις που συνυπέγραψε στις 20/09/2014, με την πολιτική ηγεσία και τους φορείς του νομού, σχετικά με την όδευση του αγωγού και την εγκατάσταση του σταθμού συμπίεσης στις Σέρρες. Με την τελευταία δήλωσή του, που αναφέρει ότι ο αγωγός θα περάσει και ο σταθμός συμπίεσης θα γίνει όπου πει η εταιρία,  δείχνει το άλλο του πρόσωπο, αδιαφορεί για τις ανησυχίες των Σερραίων πολιτών,  μας υβρίζει, δεν υπολογίζει την υγεία και την ασφάλεια τη δική μας και των παιδιών μας, το μέλλον του νομού, την απώλεια της γης των αγροτών.  
Εμείς, η κίνηση πολιτών,
  1. Μένουμε σταθεροί στις απόψεις μας,
  2. Ενημερώνουμε τους αγρότες να μην υπογράψουν την αποδοχή της όδευσης μέσα από τα χωράφια τους και
  3. Μαζί με τους δήμους Σερρών και Εμμ. Παππά προσφύγαμε στις 13/11/2014 στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της υπογραφής του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τους περιβαλλοντικούς όρους για το έργο του TAP στην Ελλάδα.
Η οργανωτική επιτροπή

 

Να θυμίσουμε ότι ο αντιπεριφερειάρχης, μετά από αντιδράσεις, είχε αντιπροτείνει ο σταθμός συμπίεσης του αγωγού φυσικού αερίου να γίνει στο Στρυμονικό, αντί στο Κωνσταντινάτο, που ορίζει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας (η οποία εγκρίθηκε κι από το ΥΠΕΚΑ).

(σ.σ. Βεβαια η αλλαγή τοποθεσίας δεν είναι απλή υπόθεση, όταν για να αλλάξεις τη θέση ενός …περιπτέρου, απαιτείται μια χρονοβόρα διαδικασία, πόσο μάλλον για την αλλαγή θέσης ενός σταθμού συμπίεσης ο οποίος έχει εγκεκριμένη ΜΠΕ)