Το ΚΚΕ Σερρών κατά της Προέδρου του ΤΔ Λευκώνα, για την πρόσκληση στην «Χρυσή Αυγή»

ΚΚΕΗ ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΡΡΩΝ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της καταφέρεται κατά της προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος Λευκώνα Γεσθημανή Πολατίδου, για την πρόσκληση που έστειλε στην «Χρυσή Αυγή» (σ.σ. όπως προβλέπει το πρωτόκολλο) να παραβρεθεί στην εκδήλωση μνήμης των 21 εκτελεσθέντων από τους Βουλγάρους το 1941. Στην ανακοίνωσή της η ΤΟ Σερρών του ΚΚΕ αναφέρει:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΕΥΚΩΝΑ
Για μία ακόμη χρονιά η πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Λευκώνα διαπράττει το ίδιο «λάθος», να καλέσει και τη Χ.Α. στην εκδήλωση μνήμης των θυμάτων του Λευκώνα Σερρών, κατά τη φασιστική κατοχή των Βουλγάρων το 1941 που τελέστηκε την Κυριακή 6/10/2013. Φέτος μετά από τόσες εγκληματικές πράξεις που οδήγησαν τα στελέχη και τον αρχηγό αυτού του ναζιστικού μορφώματος στη φυλακή κάποιοι εξακολουθούν να τους καλούν για να αμαυρώσουν εκδηλώσεις μνήμης όταν μάλιστα οι θήτες ήταν ομοϊδεάτες τους. Η δικαιολογία «δεν ήξερα», «δεν το σκέφτηκα» ή «είναι κόμμα που εκπροσωπείται στη βουλή» είναι πολύ φτηνή για να λέγεται. Τον αποκλεισμό και την απομόνωση κάθε φασιστικού – νεοναζιστικού κόμματος ή ιδεολογίας από οποιοδήποτε χώρο, εκδήλωση, τόπο δουλειάς ή σωματείο την έχει πλέον αποκλειστικά και μόνο ο λαός και δεν μπορεί να επαναπαύεται στις αφελείς αποφάσεις των τοπικών αρχών ή γραμματέων που «κρατούν» απλά το πρωτόκολλο. Για μια ακόμα φορά, μετά από τόση αντίδραση που δημιουργήθηκε και πέρυσι για το ίδιο ζήτημα εφιστούμε την προσοχή όχι μόνο των φορέων και των υπευθύνων αλλά και του ίδιου του λαού.
Καλούμε το λαό να επαγρυπνά και κάθε μαζικό φορέα, να πάρει αποφάσεις καταδίκης και αποκλεισμού ατόμων και ομάδων με την απάνθρωπη και εγκληματική ιδεολογία του φασισμού – νεοναζισμού που την αναπαράγει και τη συντηρεί το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης που ζούμε. Η Χρυσή Αυγή δεν καταδικάζεται ή αποκλείεται με αποφάσεις νόμων ή δικαστηρίων. Καταδικάζεται μόνο στη συνείδηση του λαού και απομονώνεται από τον ίδιο το λαό που τον καλούμε να απορρίψει τις ιδέες της και τις πρακτικές της. Τον καλούμε να αντιδράσει και σε κάθε «αμέλεια» εκπροσώπων που καλούν τα φασιστοειδή και δηλώνουν αδιαφορία, αμέλεια ή άγνοια. Σε αυτές τις περιπτώσεις κάθε αποστασιοποίηση ή ουδέτερη δήθεν στάση σημαίνει υποστήριξη αυτών των επικίνδυνων και εγκληματικών ενεργειών και δεν μπορούν να θεωρούνται αθώες. Ο καθένας αναλαμβάνει και τις ευθύνες του.