ΚΛΑΣΙΚΑ στις ΣΕΡΡΕΣ: Τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΚΛΑΣΙΚΑ στις ΣΕΡΡΕΣ:  Τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Οπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, με τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις οι φορείς της πόλης και της Π.Ε. Σερρών θα τιμήσουν την επέτειο εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου, το Νοέμβριο του 1973.

Εργατικό Κέντρο Σερρών & ΑΔΕΔΥ

Οι διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Ν. Σερρών και του Νομαρχιακού Τμήματος Σερρών της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, μπροστά από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου.

«Το κεντρικό σύνθημα του Πολυτεχνείου –Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία-, αποτελεί ταυτόχρονα και αφετηρία για νέους αγώνες με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της υγείας, της παιδείας και του κοινωνικού κράτους»,

υποστηρίζουν – μεταξύ άλλων- σε κοινή τους ανακοίνωση οι διοικήσεις των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο φορέα, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής.

 … και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί

Στην συγκέντρωση μπροστά από το Εργατικό Κέντρο θα συμμετέχει και η Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις επετειακές εκδηλώσεις για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου.
Με κεντρικό σύνθημα «Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή ήταν εξέγερση και πάλη ταξική» 

Το ΠΑΜΕ στο αγαλμα του Εμμανουήλ Παπά

Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ Σερρών σήμερα Παρασκευή στις 6.30 το απόγευμα, στο άγαλμα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας.

« Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες, οι ηρωικές εξάρσεις, του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, αποτελούν οδηγό για τα δικά μας αγωνιστικά βήματα»

 υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Σερρών απευθύνοντας πρόσκληση συμμετοχής.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πλατεία Ελευθερίας

Λιγα μέτρα πιο πέρα και μισή ώρα νωρίτερα θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση σήμερα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. η Τοπική Επιτροπή Σερρών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έρχεται για ακόμα μία φορά να μας θυμίσει πως ο μόνος δρόμος επιβολής κατακτήσεων είναι αυτός του οργανωμένου, εξεγερμένου λαού!» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της.

Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μάλιστα με αφορμή την σημερινή επέτειο, διοργάνωσαν χθες Πέμπτη (16/11) το απόγευμα επετειακή εκδήλωση στο νέο της χώρο της, επί της οδού Ν.Νικολάου 9.

Η εκδήλωση περιελάμβανε έκθεση φωτογραφίας, προβολή του ντοκιμαντέρ ‘‘Μέρες Πολυτεχνείου – Αναζητώντας τη χαμένη εικόνα’’ , ενώ ακολούθησε συζήτηση με τον Σπύρο Μαρκέτο, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

(πηγη: στοιχεία από την ΕΡΤ Σερρών)